Ízvadászat  » Legjobb helyek

Budapest TOP 10 gasztrokalauz

Budapest TOP 10 gasztrokalauz

2017.01.09.

Január végéig még kapható az újságárusoknál a Magyar Konyha új száma, budapesti gasztrokalauzzal, amely 220 oldalon mutatja be a főváros legjobb helyeit 25 kategóriában. Tesztelőcsapatunk három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, étkezdéit, reggelizőhelyeit, kézműves sörözőit, újhullámos kávézóit, mentes ételeket kínáló helyeit. A Magyar Konyha kedvenc helyei egy kiskönyvben – mindennapi használatra, nem csak ínyenceknek!

Reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Színház után, buli előtt. Egy pohár sörre, borra vagy épp csak felhörpinteni egy feketét. Húsbavágó kérdések. Az ember nem szereti a kudarcot, a rossz döntés elronthatja egész napunkat. Ezért készítettük Önöknek ezt a gasztrokalauzt. Hogy jó döntést hozzanak. Mert nem könnyű eligazodni a vendéglátás forrongó világában. Szinte minden változik. Átalakul a szemlélet, módosulnak a trendek, évente több száz hely bezár, ugyanannyi kinyit. A fine dining stílus például leáldozóban. A csillagos éttermek tulajdonosai világszerte panaszkodnak, hogy eltűnt a vendég, veszteségesek. Ezzel szemben sorra nyílnak a laza bisztrók, gasztrobárok, alternatív kulthelyek, ahol nem a damasztabrosz, az ezüst étkészlet a fontos, hanem a hitelesség és a minőség.

A luxus ma egészen mást jelent

A luxus ma egészen mást jelent, mint akár egy évtizede: a fehér kesztyűs pincér fontoskodása helyett életöröm, sznobizmus ellenében ízélmény, kaviár és osztriga helyett csicsóka és malacfül. Érzik ezt a szakácsok is, ezért indult szabályos séfvándorlás, ezért lett divat a szerzői konyha, a saját étterem. Sorra nyitnak az olyan új helyek, amelyek a nemzeti konyhák világtrendjét követik: a külföldön sztázsolt séfek már nem a francia vagy a molekuláris konyha fogásait másolják, hanem hazai alapanyagokból korszerű technológiával készítenek meglepő ételeket. Kompromisszum nélküli friss alapanyagok, kreatív, letisztult tányérok, ízharmónia. Valamint a baszk, az észak-európai és az ázsiai kulinária erős hatása. 
Kiadványunk sorra veszi a legjobb gourmet éttermek, bisztrók, magyaros, ázsiai, mediterrán konyhák, teraszos vendéglők mellett a gasztrobárokat, az ebédelő és reggeliző helyeket, piaci konyhákat, újhullámos kávézókat, kézműves sörözőket, pékségeket. Bárokat, cukrászdákat, delikátesz boltokat, szóval minden helyet, ahol hörpölni vagy harapni lehet valamit. A top 10-ek közül természetesen nem hiányozhatnak a mentes helyek, a street food legjobbjai sem.

25 kategóriában 250 (+20) szerethető hely

25 kategóriában 250 szerethető hely – mondhatnánk. A Magyar Konyha kedvencei. De ez nem ilyen egyszerű. A tíz tesztelő háromhavi makacs munkáját összegezve rá kellett döbbennünk, hogy a Top 10 Budapest túllép az átlagos étteremkalauzok igényén. Ami ma a magyar gasztronómiában zajlik, társadalmi jelenség. Nem divat, hanem forradalmi fejlődés. Egy megváltozott életérzés kifejeződése. Semmi köze sem a gasztrokádárizmushoz, sem a plázagasztronómiához. A finom és egészséges étel a szabadság utáni vágy jelképe. Mert minden konyha új, ami jó.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.