Cikkek

Zirig Árpád

2020. április 7.

Az édességet talán mindenki szereti, igaz, sajnos sokan vannak, akiknek nagyon meg kell válogatniuk, milyet süthetnek, milyet fogyaszthatnak. Iklódi Dóra második könyve nekik segít eligazodni, ötleteket nyerni, hogy mi kerüljön a kistányérra, amikor desszertet kívánnak a hagyományos cukorra érzékenyek.

A szerző maga is inzulinrezisztens – amikor megtudta ezt, létrehozta a Wander.Food.Wonder blogját, amelyet ma már emberek ezrei olvasnak, követnek. Első, a szintén Boook kiadónál megjelent Cukormentes örömök című könyvét mi is kedveltük, mi is bemutattuk, így megörültünk, amikor néhány hete megjelent a polcokon a folytatás, a Cukormentes édességek.

Tulajdonképpen klasszikus csemegéket találtunk benne, 53 olyan receptet, amelyet ügyesen, ötletesen építhetünk be nem csak az inzulinrezisztensek, a cukorbetegek, hanem a velük együtt élők étrendjébe is. A könyv elejére Pangl-Szarka Dorottya dietetikus írt egy alapos bevezetőt, amely tudományosan, de olvasmányosan mutatja meg az alapanyagokat, tápanyagokat és a legfontosabb tudnivalókat.

Ezt követően már Iklódi Dóráé a terep: nyolc részre osztotta a könyvet, ahol főbb csoportok

– piskóták és kevert sütemények, rétegzett sütemények, piték, torták, aprósütik, kelt és édes tészták, krémek és lekvárok –

alapján viszi végig az olvasót.

A hozzávalók és a precíz technológia mellett energiát, a szénhidrát, a fehérje és a zsiradékok mennyiségét is feltünteti, hogy azoknak, akik számolós diétában vannak, könnyebb dolguk legyen. A 4990 forintos, 152 oldalas könyv hasznos lehet az inzulinrezisztensek – Zergi Borbála képei és a szerző világos útmutatásai még azoknak is meghozzák a főzőcskézős-sütögetős kedvet, akik eddig nem mertek belefogni a cukormentes édességek elkészítésébe.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra