A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Csapody Balázs a Gasztronomiai Akadémia elnöke

Magyar Konyha

2017. március 22.

25 éve van a vendéglátásban, a Bocuse d'Or elnökségi tagja, a magyar szurkolótábor vezére, a balatoni régió termelőinek barátja, támogatója, a Kistücsök étterem tulajdonosa. Csapody Balázs nem véletlenül lett a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke.

Izgalmas év vár ránk, a gasztronómia egyre fontosabb szerepet tölt be a gazdaságban, a turizmusban, a magyar konyha folyamatosa jelen van a világ gasztronómiai eseményein.

Tavaly alakult meg a Pannon Gasztronómiai Akadémia, melynek alapítói a szakma meghatározó személyiségei elhatározták, hogy együttesen, szervezett formában, határozottan fellépnek a magyar gasztronómia világszínvonalúvá emeléséért – így életre hívtak egy szakmai szervezetet. Az Akadémia legfontosabb célja a gasztronómiát alkotó szakmák összefogása, fejlesztése és hatékony érdekképviselete.

A Magyar Konyha konferencián Pintér Katalin (Onyx) és Gerendai Károly (Costes) társaságában

"Mozgalmas évet tudunk magunk mögött a magyar gasztronómiában. ,A Bocuse d’Or versenyeken elért sikerek, az Áfa-kulcs csökkentése, a Magyar Turisztikai Ügynökség megalapítása mind-mind fontos mérföldkövek a magyar gasztronómia fellendüléséhez vezető úton"- olvashattuk szerdán a PGA honlapján.

Március 22-én Csapody Balázs váltotta Zsidai Zoltán Royt az elnökségi székben.

A balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosáról mindenki tudja, hogy nagy munkabírású, felelősségteljes és a szakma minden képviselőjével nagyon jó viszonyt ápol. Személyében egy olyan személyt választott meg a Küldöttgyűlés elnöknek, aki a szakmában már bizonyította rátermettségét, a Bocuse d’Or Akadémia keretein belül pedig részt vett abban a szervező munkában, amely több között a Bocuse D’Or-on elért sikerekhez is vezetett.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra