A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Haranghy Orsolya

2016. augusztus 18.

Újabb Michelin-csillagos étterem kénytelen bezárni Németországban – adta hírül a legnagyobb német hotel és gasztronómiai szakportál.

"Kétségtelen, hogy ma Németországban sok mesterszakács fordul el a drága és kifinomult gourmetkonyhától a modernebb és olcsóbb irányzatok felé" – mondta az étterem volt séf-tulajdonosa, Jens Jakob. Szászország sztárséfe  a francia határnál fekvő Saarbrückenben üzemeltette éttermét, amely a saját nevét viselte.

2007-ben szintén Saarbrückenben Le Noir néven nyitotta meg első helyét Jakob. Munkáját 2010-ben csillaggal jutalmazták, 2012-ben még egy érkezett. 2014-ben váltott, és a közeli Hotel Leidingerbe költözött a Le Noir Gourmet-val. 2015-ben Jakob bezárt, majd kisvártatva új néven jelentkezett ugyanott, a Jens Jakob Das Restauranttal. A szakmai elismerés ismét csak nem maradt el: 2015 végén újabb csillagot érdemelt ki a kreativitásáról és maximalizmusáról híres séf.

Ezek után megütközést keltett a helyről áprilisban felröppenő hír, miszerint csődközeli állapotba került. Július végén bebizonyosodott, hogy a hír igaz, és végleg bezárta kapuit a "JJ". Az étterem egyébként a hét öt napján tartott nyitva. Ebédelni dél és kettő között lehetett, vacsorázni este fél héttől fél tizenegyig.

A honlapra kiírt búcsúszöveg szerint személyes és gazdasági okokból került sor a döntésre. Jakob szavait idézve: "Nehéz szívvel és számos próbálkozás után, hogy megszilárdítsam az üzletemet, kellett meghoznom ezt a döntést a cég fizetésképtelensége miatt."

A hotel étterme s'Olivo néven fog tovább üzemelni Markus Wend irányítása alatt, aki két évig erősítette szakácsként Jakob csapatát. A hely az új koncepció szerint szakít a csúcsgasztronómiával, újra kínálnak reggelit és ebédmenüt, és a rendezvényeket, találkozókat is ki fogják szolgálni a lehető legmagasabb színvonalon.

Kíváncsiak vagyunk, merre visz tovább Jens Jakob útja.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra