A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Orbán Szilvia

2018. augusztus 14.

A műanyag szívószálak jó ideje nem menők – s a környezettudatosság lassan begyűrűzik az Amazon internetes gigaáruházba is, ahol a bestsellerek listáján nemrég feltűnt egy fémből készült szett.

A rozsdamentes fém szívószálak feltűnése az Amazon „Otthon” kategóriájának top 10-es listáján meglehetősen szokatlan volt, írta a FoodAndWine.

Azonban ahogyan a műanyag szívószálak használatát ellenző mozgalom egyre erősödik, és városok sora (köztük New York, Miami Beach, Malibu) dönt a teljes betiltásról, vagy az éttermekben való mellőzésről, lassan az emberek is újraértékelik saját fogyasztásaikat.

A tömeges szemléletváltozást nyilvánvalóan segítették azok az ismeretterjesztő, sokszor drámai, az interneten könnyen elérhető felvételek, amelyek rádöbbentették az átlagembereket, hogy az élővilágra mennyire mérhetetlenül káros ez az egyszerű, kényelmi szokás; így mind többen határozzák el, hogy otthon sem használnak többé műanyag szívószálakat.Ahogyan a bestseller listára való felkerülés is mutatja, a mozgalomban való részvétel egyáltalán nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve nem használhatunk szívószálat innivalóink kortyolása közben.

Ha egyszer használatos alternatívát szeretnénk, keressük a papírverziót, ha pedig az eszközt többször is újrahasználnánk, itt vannak a mosható, bármennyiszer újra munkára fogható fémek.A fenti szett 8 (4 egyenes és 4 hajlított szívószál) darabból és két, a tisztítás megkönnyítését segítő keféből áll. Természetesen a készlet teljesen műanyag-, illetve BPA-mentes.

A cikkünk megszületésekor 1500 értékeléssel – melyből több mint 1200 ötcsillagos – rendelkező készlet korábbi vásárlói biztosítják az érdeklődőket, hogy a szívószálaknak semmiféle fémes utóíze nincs, és kiemelik, hogy anyaga miatt az italokat is tovább hidegen tartják. 27 centis hosszúságuk pedig lehetővé teszi, akár egy óriás smoothie-ban vagy egy hatalmas pohár gyümölcslében se okozzon gondot a használat.Világszerte egyre több vállalat áll a műanyag szívószálak mellőzését sürgető kezdeményezés mellé. Ha végleg betiltják, jöhetnek az alternatívák: Két percet használjuk, 500 évig szemét marad

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra