A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2019. október 27.

Magyar Konyha fűszerkurzusok az V. Márton-napi Borfesztiválon a Hotel Gellértben!

Az immár ötödik - és négynaposra bővült - Márton napi Borfesztivál idén a "Borok-Libák-Fűszerek" szlogennel csábítja a látogatókat a Gellértbe 2015. november 5-8. között.

A Magyar Konyha Fűszerszobájában november 6-án és 7-én 19 és 20 órai kezdettel a mesterkurzuson a magyar gasztronómia kiemelkedő alakjaival találkozhatnak az érdeklődők.

Az előadásokat borok és kóstolófalatok kísérik.

november 6. péntek

 

19:00 és 20:00

 

A Fűszerkurzus előadói:

 

Ambrus Lajos, író, pomológus, a Magyar Konyha magazin novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, aki a régi, tradicionális és az újhullámú magyar konyha fűszereiről mesél. Szó lesz arról, mely fűszereket fedeztek fel újra és melyek szorultak háttérbe az utóbbi években.

 

Herczeg Ágnes, az ország egyik legelismertebb borszakértője a fűszer és a bor párosításáról beszél, hiszen nemcsak az ételek, de azok alapfűszerei is befolyásolhatják a megfelelő borválasztást. A séfek által készített kóstolófalatokhoz kínál borokat.

 

Litauszki Zsolt, a Zsidai Group kreatív séfje a fűszerek gyakorlati használatába vezeti be a kurzus résztvevőit. Négy falat, négy különböző fűszer felhasználásával kerül terítékre. 

 

november 7. szombat

 

19:00 és 20:00

 

A Fűszerkurzus előadói:

 

Ambrus Lajos, író, pomológus, a Magyar Konyha magazin novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, aki a régi, tradicionális és az újhullámú magyar konyha fűszereiről mesél. Szó lesz arról, mely fűszereket fedeztek fel újra és melyek szorultak háttérbe az utóbbi években.

 

Herczeg Ágnes, az ország egyik legelismertebb borszakértője a fűszer és a bor párosításáról beszél, hiszen nemcsak az ételek, de azok alapfűszerei is befolyásolhatják a megfelelő borválasztást. A séfek által készített kóstolófalatokhoz kínál borokat.

 

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, az Onyx F&B igazgatója ezúttal szakács minőségében lesz jelen, falatkáit a szombati mesterkurzus résztvevői kóstolhatják meg.

 

 

 Online jegyértékesítés:

 

Jegyek kaphatók a Gellért Hotel recepcióján 0 – 24 óráig.

A Mesterkurzus ára 2990 Ft, mely a kurzuson való részvételt tartalmazza borokkal és kóstolófalatokkal, és kizárólag az V. Márton napi Borfesztivál fesztiváljegyeivel együtt érvényes. Fesztiváljegy: 5990 Ft.

A jegyek a Gellért Hotel recepcióján SZÉP kártyával is megvásárolhatók.

További részletek az V. Márton-napi Borfesztiválról:

www.borfesztivalgellert.hu