Cikkek

Orbán Szilvia

2020. március 9.

A séf a napokban Jimmy Fallon show műsorában promózta legújabb műsorát, amikor kihívás elé állították, és élőben kellett meginnia egy nyers tojást.

Guy Fieri az egyik legismertebb amerikai gasztrotévés és étteremtulajdonos, aki azért tűnt fel az NBC Tonight Show-jában, hogy új műsorának csináljon egy kis hírverést - a Tournament of Champions ugyanis épp most indult el a Food Network csatornán. Ahogyan ez a talkshow-k esetében lenni szokott, a beszélgetést anekdoták is tarkították, s ezek egyike arról szólt, hogy a tévés nemrég Sylvester Stallone otthonában, többek között Sugar Ray Leonard, Schwarzenegger és Al Pacino társaságában nézte az aktuális meccset. A házigazdáról aztán egyik leghíresebb filmjére, a Rockyra terelődött a szó, onnan pedig egyenes út vezetett a tojás-témáig (a filmben a bokszoló többek között nyers tojással hozza magát formába).

Úgy látszik azonban, hogy még a séfek sem szeretnek minden alapanyagot – Fieri esetében a tojás nem túl népszerű.

„Nem vagyok egy nagy tojásrajongó. Elismerem, hogy bizonyos ételekhez nagyszerűek, sőt, elengedhetetlenek, és a konyhában én is gyakran felhasználom. De ha arról van szó, mi legyen, mondjuk a reggeli, inkább pakolok össze egy szendvicset, minthogy tojást süssek magamnak” – ecsetelte az ételhez való felemás viszonyát Fieri.

Fallon viszont az asztal alól előhúzott egy tojásokkal teli dobozt, és ártatlan képpel megjegyezte: „kár, pedig azt gondoltam, milyen menő lenne, ha látnánk, hogy eszel meg egyet - sőt, még jobb lenne, ha meginnád!”.

Fieri kis habozás után elfogadta a kihívást, és a közönség buzdításától kísérve ledöntötte a frissen feltört tojást, majd megjegyezte: „szeretem, ha főzni jövök hozzátok, de azt nem, ha tojást kell innom… ez szuper volt…”.

A mutatvány után persze szó került az új műsorról is, amelyben 16 neves séf küzd meg a végső győzelemért.

„Tizenhat, világszerte ismert, amerikai konyhafőnök versenyez majd. Izgalmas lesz, mert az egyes főzések körülményei és részletei véletlenszerűen lesznek meghatározva a Randomizer – egyfajta szerencsekerék – által. Így dől el, hogy az adott alkalommal majd milyen fehérjével, zöldséggel, konyhafelszereléssel kell dolgozniuk a séfeknek, de az is, hogy milyen stílusú ételt kell készíteniük, és hogy ehhez mennyi idő áll a rendelkezésükre” – magyarázta a mutatványa utóhatásaival küszködő Fieri, aki hangsúlyozta: „Nem lesz két egyforma feladat. Sok műsort csináltam már, sok verseny tanúja voltam, de ez mindet felülmúlja majd.”