A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Orbán Szilvia

2019. március 25.

Amikor már azt gondoljuk, mindent tudunk arról, hogyan kell „helyesen” enni egy ananászt, jön egy Twitter-poszt, ami mindent megváltoztat.

A csodás, érett ananász az egyik legfinomabb csemege, még akkor is, ha a gyümölcs zamatos húsához nem a legegyszerűbb hozzáférni. Szükséges hozzá némi tapasztalat, és egy jó éles kés – legalábbis ezt gondoltuk eddig.

A napokban viszont felkerült a közösségi média platformjaira egy olyan bejegyzés, amitől padlót fogtak az emberek. A lavinát egy Lewis McCluskey nevű férfi indította el, aki egy TikTok-poszt megnézése után a Twitteren osztotta meg felfedezését, miszerint a gyümölcsöt kés és ragacsos maszatolás nélkül, puszta kézzel is egyszerűen elfogyaszthatjuk; a rövid videó pedig szinte órák alatt elterjedt az egész interneten, írja a The Mirror.

A módszer lényege, hogy nem kell időt vesztegetni a gyümölcs meghámozására és hasábokra darabolására, hiszen a kezünkkel pofonegyszerűen, épp falatnyi darabokat téphetünk le a gyümölcsből.

A vírusszerűen terjedő bejegyzés alá a férfi – aki profilja alapján egyébként orvosi biológiát tanul – csak ennyi megjegyzést fűzött: „Bocs, de ez meg mi a sz***?!”

Posztját cikkünk megjelenéséig 13,2 millió alkalommal nézték, s 45 ezren osztották meg, illetve 141 ezren lájkolták. A videó alá csaknem háromezer hozzászólás is érkezett, amelyek elsöprő többsége arról tanúskodik, hogy az emberek mennyire meglepődtek az újfajta technika láttán:

„Oké, most eldobtam az agyam” – írja az egyik kommentelő.

Egy másik hozzászóló így fogalmazott: „Őrület, hogy csinálunk valamit vagy már ötven éve – rosszul, aztán egyszer csak, a semmiből jön egy Twitter-poszt, amitől mindannyian idiótáknak érezzük magunkat.”

„A Twitterről és az Instagramról többet tanulok, mint amennyit valaha is a suliban” – olvasható egy harmadik hozzászólásban.Úgy tűnik azonban, akadtak olyanok is, akiknek nem volt újdonság a videóban látott módszer, sőt, néhány kommentelő igyekezett tudományosan elmagyarázni, miért lehetséges így elfogyasztani az ananászt.

„Az ananászt azért lehet így enni, mert ez a gyümölcs valójában egy bogyó. Ahogy a gyümölcs növekszik, a különálló kis bogyók egybeforrnak, egyesülnek” – mutat rá az egyik komment. „Minden egyes ’szem’ igazából egy külön bogyó. Ha ránézünk a gyümölcsre, egy tökéletesen egységes formát látunk, de ha megkezdjük, csodásan és könnyűszerrel leválaszthatók egymásról az egyes, falatnyi darabok.”

Végül, íme a videó: