Cikkek

Orbán Szilvia

2020. augusztus 25.

spatula , jótékonyság , gyermekéhezés

Az évente szervezett, a gyermekéhezés megszüntetését célzó jótékonysági projektben idén többek között Ina Garten, Kris Jenner és Dolly Parton is részt vett.

A főként konyhafelszereléseket és lakberendezési termékeket áruló Williams-Sonoma adománygyűjtő programjához az elmúlt években híres színészek, zenészek, séfek, és más celebritások is csatlakoztak. A Tools for Change nevű projekt keretében a hírességek limitált kiadású spatulákat terveznek, amelyek eladása hozzájárul az Egyesült Államok gyermekéhezés megszüntetését célzó nemzeti kampányához. A No Kid Hungry nemes célkitűzéséhez korábban például Kristen Bell, Neil Patrick Harris és Alton Brown is csatlakozott. A tavalyi akcióban pedig többek között José Andrés és Guy Fieri által tervezett eszközöket is be lehetett szerezni.

Idén

a kezdeményezés mögé többek között a country legenda Dolly Parton, a valóságshow-k nagyasszonya Kris Jenner, a Supernatural című sorozat sztárja, Misha Collins, illetve – visszatérőként – Ina Garten gasztroszerző és Kristen Bell színésznő is beállt.

Ráadásul a hírességek ebben az évben nem csak látványos szilikon spatulákat terveztek, hanem néhány minta konyharuhán is beszerezhetővé vált, olvasható a kiadott tájékoztatóban.

A dizájnok most is eklektikusak, így ki-ki megtalálhatja az ízlésének és stílusának leginkább megfelelőt. Ina Garten visszatérőként ismét egy aláírásával ellátott spatulát tervezett, amelyre az „It’s a party!” felirat is felkerült. A countryénekes legenda Dolly Parton vibráló, színpompás pillangót álmodott a spatulára.


A Food Network sztárja, Giada De Laurentiis színes leveleket tervezett, az NBC népszerű reggeli műsorának egyik vezetője, Hoda Kotb pedig kutyát firkantott a konyhai eszközre, „kész a vacsi” felirattal.


Curtis Stone ausztrál séf boxoló kengurut rajzolt, Gaby Dalkin szakácskönyvszerző pedig csokis kekszeket. Kristen Bell szintén visszatérő a tervezőcsapatban, ő ezúttal egy cuki „a főzés az én szeretetnyelvem” mottót talált ki a spatulájára.


A Food Networkös Molly Yeh, és az Odaát (Supernatural) sorozatból ismert Misha Collins vicces rajzokkal díszítette a sajátját. A Kardashian és Jenner-lányok édesanyja, Kris Jenner spatulájára pedig egy olyan bíztató idézet került, amire minden konyhában ténykedőnek szüksége van olykor: „Nagyszerűen csinálod, édes!”.

A különleges keverőeszközök, éppúgy, mint tavaly, 14,95 dollárba, azaz körülbelül 4400 forintba kerülnek, míg a konyharuhákért 12,95 dollárt kérnek. Az eladásból származó bevétel egy részét közvetlenül a No Kid Hungry kapja meg, amelyből az előző évek bevált gyakorlatát követve nélkülöző gyerekeknek biztosítanak meleg ételt, írja a FoodAndWine.

„Gyakran mondogatom, hogy mivel nincs saját gyermekem, kicsit mindet a magaménak érzem” – fogalmazott Dolly Parton.

„A gondolat, hogy valakinek éheznie kell, önmagában is szörnyű, de ha egy gyerekről van szó, az egyenesen szívet tépő.

Mindannyiunknak törődnie kell a körülöttünk lévő, szeretetre éhes apróságokkal. Ez a program remélhetőleg segít egy kicsit. Én a pillangóra mindig úgy tekintettem, mint a szépség és a szabadság szimbólumára – azt remélem, hogy aki megvásárolja és hazaviszi az általam tervezett spatulát, megérzi a mögötte rejlő gondolatot is.”

„Minden évben elámulunk a hírességek remek hozzáállásán, amellyel egy nagyon fontos ügyet támogatnak” – nyilatkozta a No Kid Hungry kampány mögött álló Share Our Strength nevű szervezet alapítója, Billy Shore. „Az új veszély,

a koronavírus megjelenése sem tompíthatja a figyelmünket, hiszen a gyermekéhezés továbbra is súlyos, megoldandó probléma. A gyerekeknek most talán még nagyobb szükségük van ránk,

és rajtunk áll, hogy országunk gyermekeiről – jövőbeli vezetőinkről – ezekben a vészterhes időkben se feledkezzünk meg. Az olyan nagylelkű támogatóknak, mint amilyen például a Williams Sonoma, köszönhetően évről évre rádöbbenhetünk, hogy lényegében mennyire egyszerű is jó helyre tenni a pénzünket, és segíteni a rászoruló gyerekeken.”

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra