Cikkek

Zirig Árpád

2020. október 16.

Ezt főzték a Bocuse első napján a séfek - nézzék végig a hivatalos fotókat, és drukkoljanak a magyar csapatnak!

Magyar idő szerint 7.40-kor kezdett Veres István és Molnár Bence commis a Bocuse d'Or kontinentális versenyén - a tét a lyoni világdöntőre jutás. Görgessék végig a kétnapos verseny tegnapi etapjának képeit - ez készítették a séfek, idén kivételesen a szurkolók hangos támogatása nélkül.

A versenyzőnek kell 5 óra 35 perc alatt kell elkészíteni a hal- és hústémáikat, amelyet egy kóstoló zsűri értékel, a konyhai munkájukat pedig egy konyhai zsűri pontozza. Két kötelező alapanyaggal dolgoznak: harcsa a hal-, fürj a hústéma. 14-14 adag étel a feladat, előbb a haltányérral kell elkészülniük, amit tányérszervizben visznek a zsűri elé. A következő a hús, amit mesterien dekorált dísztálon körbe visznek, majd kiporcióznak.

Az, hogy jól időzítsenek, minden elkészüljön, minden optimális hőmérsékletű, állagú és külalakú legyen, komoly szakmai feladat

– erre hónapokig készülnek a csapatok – a magyar csapat edzője Volenter István. A mai napon a lett, magyar, finn, francia, svájci, olasz, orosz és norvég nemzetek versenyeznek.

Dánia

ÉsztországÖrményország

Izland

Hollandia

Lengyelország

Spanyolország

Svédország