Cikkek

Zirig Árpád

2020. július 1.

A superfood az utóbbi évek egyik legdivatosabb kulcsszava a gasztronómiában. Amikor először hallottuk, még egzotikus, drága alapanyagokról szólt, de ahogy eltelt egy kis idő, a magyar fogyasztók és termelők is tudatosabbak lettek, így egyre több itthoni, sokszor filléres dologról is kiderült, hogy bizony felér a sokat ajnározott külföldi alapanyagokkal.

Szabó Adrienn könyve pont ezért érdemli meg a kiemelést, hiszen azokat a Magyarországon is elérhető alapanyagokat gyűjtötte össze, amelyek

beleférnek a nagy superfood fiókba. Nem csak recepteket és hozzávalókat közöl,

de tisztességes tudást is biztosít az érdeklődőknek – nekem nagyon tetszett, hogy még a szezonalitást is szem előtt tartja, külön táblázattal segít a megfelelő élelmiszerek kiválasztásában.


Remek ötlet a helyettesítő is, ami abban nyújt támogatást, hogy ismert külföldi superfoodok, a tápanyagban gazdag források helyett ajánl olyan könnyebben beszerezhető, helyben termelt magyart, amivel hasonló eredményt érhetünk el az étrendünkben.


A könyv kivitele álomszép, most sem csalódtunk a BOOOK kiadóban, náluk nagyon magasan van a léc. Szendeff Lőrinc képei párban vannak a jól szerkesztett tartalommal – a dietetikusként dolgozó szerző receptjei ugyan nem bonyolultak, nincs bennük semmi túlzó, mégis teli vannak olyan kreatív praktikákkal és ízekkel, amelyeket mi is beépíthetünk a napi konyhai rutinba.


Változatos fogásokat kapunk Szabó Adrienntől, amelyeket fő ételcsoportokba rendezve mutat meg. Gyökérzöldségek és hagymafélék, káposztafélék, tökfélék, hüvelyesek, levélzöldségek, csírák és gombák, gyümölcsök, magvak, gabonák és álgabonák követik egymást, precíz segítséget nyújtva a hazai szuperélemiszerekkel ismerkedőknek.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra