A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Minden este jönnek a falási rohamok?

Orbán Szilvia

2017. október 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy késő este tört rá a csillapíthatatlan éhség, amit csak pár gyors falat tudott orvosolni. Hogy ezután az éjszaka ne lelkiismeret-furdalással teljen, érdemes kitörni a chips-gumicukor-keksz Bermuda-háromszögből.

Kis odafigyeléssel és minimális előkészülettel egy esti falatozás sem feltétlenül ok az önostorozásra.

Léteznek egészséges alternatívák, amelyek finomak és laktatóak, mégsem terhelik le hosszú órákra az éppen pihenésre készülő szervezetet.

A lehetőségek szinte végtelenek; most a Bleubloom néhány pillanatok alatt asztalra – éjjeliszekrényre – varázsolható snackötletét mutatjuk.

Tartsunk fagyasztott banánszeleteket a mélyhűtőben. Remek, szempillantás alatt elkészíthető, fagyira megtévesztésig hasonló finomság készülhet a gyümölcsből egy turmix segítségével.

Ha van otthon egy kanál enyhén sós mogyoróvaj, pár szelet édes-savanykás almával nagyszerű lesz az esti filmezéshez. Rétegezzük, vagy szimplán mártogassuk a gyümölcsöt a kencébe. Megunhatatlan kombó.

Kevés dolog passzol annyira, mint a joghurt és a bogyós gyümölcsök. Esti falatozáshoz válasszunk zsírszegény natúr joghurtot és dobjuk fel egy-két kanál málnával, áfonyával vagy szederrel. A fanyar krémesség igazi felüdülés az ízlelőbimbóknak.

Ha a nassolás szóba kerül,

egy dolgot nem lehet figyelmen kívül hagyni: a csokoládét.

A hirtelen ránk törő éhséget pár kocka minőségi csoki nagyon gyorsan csillapítja, de a nap végén válasszunk inkább magasabb kakaótartalmú étcsokoládét.

A sós rágcsák kedvelői néhány perc alatt isteni ropogtatnivalót készíthetnek zöldbabból is.

Semmi egyébre nincs hozzá szükség, csupán egy jó sütőre, zöldbabra, olívaolajra, sóra és fokhagymára

– ínyencek gondolatnyi szárított élesztővel is megkínálhatják a zöldségeket. Mintha csak sajtos chipset ropogtatnánk.

Ha van otthon zöldség vagy gyümölcs az már fél siker, mégsem muszáj mindig salátát enni, ha az éjszaka közepén tör ránk az éhség. Igaz, a dietetikusok nem feltétlenül ajánlják a késői gyümölcsfogyasztást, mégis, ezek a falatok még mindig egészségesebbek egy nehéz, terhelő vacsoránál. Falási roham esetén, egy nyugodtabb éjszaka kedvéért érdemes egy próbát tenni velük.