A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

L.J.

2014. augusztus 15.

Itt a nyár, a fesztiválok ideje! Véget ért az iskolaév, a vizsgaidőszak, elkezdődött a nyári szabadságok ideje. Ilyenkor mindenki szeretné kipihenni magát és minél több élményben részt venni. Megkezdődtek országszerte a különböző fesztiválok is, melyek egészen októberig tartanak. Mi most a hazai gasztrofesztiválok közül ajánlunk néhányat!

Balaton, Északi-part

III. Balatoni Halételek Hétvégéje
júl. 12–13. (Balatongyörök, Parti sétány)
A kétnapos programon nem csak balatoni halakból készült ételeket lehet kóstolni, hanem megismerkedhetnek a látogatók a györöki és környékbeli borokkal is.

VIII. Balatonfűzfői Gombócfesztivál
aug. 2. (Balatonfűzfő, Közösségi Ház)
A rendezvény attrakciója a balatonfűzfői asszonyok által főzött gombócok felkínálása az érdeklődő közönség számára.

Balatonfüredi Borhetek
aug. 9–31. (Balatonfüred, Tagore sétány)
A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred–csopaki borvidék egyik legjelentősebb, évről évre tömegeket vonzó ünnepe.

Balaton, Déli-part

Sajt- és Bornapok
júl. 10-20. (Balatonföldvár, Fesztivál tér és Kvassay sétány)
A változatos zenei program mellett kézműves sajtkészítők és remek pincészetek várják az érdeklődő ínyenceket.

XXII. Lellei Borhét
aug. 1-10. (Balatonlelle, Móló-sétány, Rendezvénypark)
A rendezvény lehetőséget nyújt a város boros gazdáinak a bemutatkozásra, emellett tíz napon keresztül kellemes esti programot kínál a Balatonlellén nyaralóknak, a város lakóinak és az idelátogató vendégeknek.

VI. Lecsófesztivál
aug. 30. (Balatonszárszó, Központi Strand előtti parkoló)
Hatodik alkalommal rendezik meg a népszerű gasztronómiai versenyt, ahol minden a paradicsomról és paprikáról szól. Az egymással megmérkőző csapatok célja, hogy lecsójukkal elnyerjék a zsűri tetszését. 

Velencei-tó

VII. Agárdi Cigánymeggy Fesztivál
júl.5. (Agárd, Sreiner tanya)
A jeles alkalmat az Agárdi Pálinkafőzde egész napos vigassággal ünnepli, ahol az érdeklődők betekinthetnek a pálinkafőzés rejtelmeibe, próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkák kóstolása során. A kemencében készített finomságok mellett idén is hagyományos módon nyújtják és sütik az agárdi házi réteseket.

Tisza-tó

XVI. Karcagi Birkafőző Fesztivál
jún.27-28. (Karcag, Múzeumpark-Kossuth téri park)
Az évről-évre megrendezésre kerülő fesztiválon közel száz bográcsban rotyog a birkapörkölt, így nem véletlen,  hogy az egész országból érkeznek a pompás étek kedvelői és mesterei.

VII. Tiszacsegei Halászlé Fesztivál
júl.5. (Tiszacsege, Tisza-part)
Tiszacsege híres a kitűnő halászlevéről és a Tisza-parti halászcsárdájáról, július első szombatja pedig hagyományosan a csegei halászlé ünnepe.

Budapest

Budavári Borfesztivál
szept.10-14. (Budapest, Budavári Palota teraszai)
A borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett számos külföldi bor is bemutatásra kerül. Különleges gasztronómiai kínálattal: hagyományos, kézzel húzott rétesek, kemencében sült kenyérlángosok, klasszikus kürtőskalács, szőlőcsősz pecsenyéje, finomságok mangalicából, magyar, francia és spanyol juh-, kecske-, és tehéntejből készült sajtok, sonkakülönlegességek, házias füstölt ínyencségek várják a látogatókat.

Észak-Magyarország

Gönci Barack Fesztivál
júl.12-13. (Boldogkőváralja)
A Gönci Barackfesztivál az év legjobb barackos bulija festői környezetben, sok zenével, gyermekprogramokkal, helyi és kézműves termékekkel.  

Rétesfesztivál és Magdolna Napi Búcsú
júl.18-19. (Pásztó, Pásztó-Hasznos)
Pásztó város Hasznos településrészének templombúcsújához, Szent Magdolna ünnepéhez kapcsolódó kulturális, sport és gasztronómiai élményeket kínáló rendezvény.

Dél-Alföld

Bajai Halfőző Fesztivál
júl.10-13. (Baja, Szentháromság tér)
Az ízletes ünnephez több mint húszezer adag bajai halászlé készül, melyhez 14 tonna halra, 12 mázsa vöröshagymára, közel 600 kg őrölt pirospaprikára,  14 ezer liter vízre, 12 mázsa halászlétésztára van szükség.

Dunántúl

XI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál
szept.12-13. (Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út)
Az egyszerű zalai tájétel a dödölle áll a rendezvény középpontjában, finom zalai borok társaságában. A gasztronómiai élvezetek mellett pedig a szellemi táplálékot is megtaláljuk, hiszen számos szórakoztató program várja az érdeklődőket.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra