A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Madary Orsolya

2012. március 12.

Pénteken még kényelmesen lehetett sétálni a kézműves termékeket áruló asztalok között, szombaton és vasárnap hosszú sorok kígyóztak a Millenárison.

Idén hét magyar (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúl) és négy határon túli magyar régió (Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék) képviselői mutatták be termékeiket. Kóstolni és vásárolni lehetett tehén-, kecske és juhsajtot, a lekvárok közül sikere volt a som, az áfonya és a kökénylekvárnak, húsvétnak köszönhetően pedig nagy volt a sonkaválaszték, de más húsipari termékeket is felvonultattak a termelők a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán. Feltűnően sok volt a gyümölcslé (szerencsére minden esetben 100%-os gyümölcstartalommal), ezek közül is érdemes kiemelni a Székélygyümölcs Egyesület termékeit. Idén sem hiányoztak a kézműves csokoládék, bár meglepő, hogy a megszórt csokoládék száma növekedett és kevesebb volt a bonbon. Volt méz, birsalmasajt, csipkebor, a tavalyinál kevesebb borász, de találtunk olyan szarvasgomba termékeket, amelyeket szilvásváradi szarvasgombákból készít egy magyar cég. Tehát gasztronómiai különlegességben nem volt hiány.  

A látogatók szavazatai alapján a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett a márciusi vásár termelője.

A Magyar Konyha magazin külön standdal szerepelt, ahol ingyen lehetett kapni a gasztronómiai magazin régebbi számait és minden  új előfizetőt ajándékkal leptek meg.

Az eseményen részt vett partnerként a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is. A látogatók az NFH standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba, valamint a helyszínen jelenlévő szakértőkkel általános fogyasztói problémákat is megvitathatnak.

A vásáron a 17 000 látogató több tízmillió forint értékben vásárolt. Az elmúlt egy év sikereit látva a szervezők új helyszíneken népszerűsítik majd a magyar ízeket és országszerte szeretnének új boltokat is nyitni. Ilyen új helyszín lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ahol 16 pavilonban találkozhatunk újra a magyar termelőkkel. Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: "Egy éve kezdtük el népszerűsíteni a magyar ízeket és az óta töretlen a siker. A mostani vásár is bebizonyította, hogy a minőségi magyar termék iránt igenis van kereslet. Ez motivál minket abban, hogy folytassuk az általunk megkezdett utat, ezért keresünk új helyszíneket és ezért szeretnénk országszerte új boltokat nyitni. Legközelebb Szegeden nyílik Kézműves Magyar Ízek üzlet."

A következő Kézműves Magyar Ízek Vására várhatóan novemberben lesz, addig is további információt bárki olvashat www.facebook.com/magyarizek oldalon. A szervezők meghirdették az Állj a magyar ízek mellé! elnevezésű mozgalmat is, amelyhez a Facebook közösségi oldalán lehet csatlakozni.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra