Cikkek

Zirig Árpád

2020. szeptember 2.

Az ősz első napjait köszönti a Belvárosi Sörfesztivál: tegnap, szeptember elsején kezdődött és vasárnapig tart Budapest szívében, a Szabadság téren.

Az egykori Tőzsdepalota, majd TV-székház előtti parkban ideális helyszínt talál az, aki inna pár korsó sört vagy harapna valami finomat: street food kocsik, hazai és külföldi főzdék standjai várják a látogatókat. A koronavírus pozitív hozománya, hogy

minden kicsit szellősebb a megszokottnál, ami kifejezetten jót tesz a hangulatnak


– nem csak a kisebb szigetekben elhelyezett padokon, hanem a fűben is nyugodtan leülhetünk.


A buli ingyenes, külön belépő nincs, csak a kétféle fesztiválpohár valamelyikét kell megvenni – tisztességes üveg, később az otthoni készletben is érdemes helyet szorítani neki. Nagy koncertek nincsenek, de hála az égnek gépi zene sem fárasztja a fület, helyette jóval halkabb performance-ként egy kellemes hangú gitáros lányt hallgathattunk a nyitónapon.A magyar főzdék mellett pár külföldit is kóstolhatunk, igaz, ez a buli nem az elvetemült craftbeer rajongók rendezvénye – a néhány kézműves mellett a magyar multik is igyekeznek érdekesebb tételeket csapolni, sőt, még olyan furcsaságba is belefutottunk, mint a Ria Ria nevű, első hazai szurkolói sörnek aposztrofált nemzeti lager. Egy biztos, talán ők adják a legolcsóbb csapolt világost.Vasárnapig érdemes megállni, ha a Belvárosba vágyunk – a szervezők több ponton kézfertőtlenítőket is telepítettek, és úgy tűnt, minden standon adnak a higiéniára.Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra