A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

L.J.

2014. augusztus 15.

Tizedik alkalommal került megrendezésre Balatonszárszón a Média Kupa Horgászverseny, amelyet a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. rendezett meg újságírók, hobbi- és sporthorgászok számára. A szombati versenyen a Magyar Konyha csapata is részt vett.

A Magyar Konyha csapata második alkalommal nevezett a balatonszárszói Nádfedeles horgásztónál megrendezett Média Kupa horgászversenyre.

A szombati eseményre a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. meghívására 29 csapat érkezett. A kétszer két órás versenyen összesen 99,6 kilogramm halat fogtak a versenyzők. Többnyire pontyot, kárászt, keszeget, de apró halak is horogra kerültek a gyermek versenyzők örömére.

A Nádfedeles tó partján reggel nyolc órakor gyülekeztek a csapatok és a horgászhelyek kisorsolása után 9 óra után elkezdődött a verseny. Háromfős egységek neveztek versenyre, amelyen egy bottal, a boton legfeljebb két horoggal, a rakós bot kivételével bármilyen módszerrel lehetett horgászni. Csaliként csontit, gilisztát, kukoricát használtak a versenyzők.

Az értékelés a kifogott halak tömege alapján történt, de díjazták a legtöbb halat (kg) fogó, a legnagyobb halat, a legkisebb halat fogó versenyzőket  is. Külön díjazták a hölgyeket és a gyerekeket.

A szeles, kicsit borongós idő ellenére a verseny kitünő hangulatban zajlott. A jó hangulathoz a Csalló Pálinka Manufaktúra pálinkái és a Légli Szőlőbirtok kézműves borai is hozzájárultak. Az italkóstolók mellett délben helyben készített halászlével várták a versenyzőket a szervezők.

A verseny szünetében Fónai Imre a Somogyi Hírlap újságírója kapta meg az idei Libatoll díjat, melyet Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója adott át.

A képen az I. helyezett (10360 gr) a Sikeres Sporthorgász csapata és Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója 

A képen a II. helyezett (9240 gr) a BBHSZ Lesence HE csapata és Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója 

A képen a III. helyezett a Horgaszjegy.hu (7600 gr) csapata

A verseny dobogós helyezettjei mellett díjat kapott:

  • A legjobb gyerek csapat: Szín-folt Galéria (1550 gr)
  • A legfiatalabb gyerek csapat: Szín-folt Galéria gyerek csapat (1550 gr)
  • A legkisebb halat kifogó versenyző: Schull Bálint (8 cm)
  • A legjobb női csapat: Földvár TV: Futó Zsófi, Holy Ági, Takács Melinda   (2400 gr)
  • A legeredményesebb nő: Puskás Istvánné, BBHSZ (48 db)
  • A legtöbb halat kifogó versenyző: Veres Attila, S. Sporthorg. (65 db)
  • A legnagyobb halat kifogó versenyző: Puskás István, BBHSZ (2100 gr)

 Csapatunk a 17. helyezést érte el.

A Magyar Konyha az I. helyezett csapatnak ajándékcsomagot, a legtöbb halat és legnagyobb halat kifogó versenyzőnek előfizetést ajánlott fel.

A nyerteseknek gratulálunk!