Események

Idén nyáron is megrendezik a Tisza-tavi fesztivált

2020. július 31. - 2020. augusztus 2. Tisza-tó, Tiszafüred-Poroszló-Abádszalók-Sarud-Kisköre

Operát, kerékpározással, futással és csónakos kirándulással egybekötött koncerteket is kínál a rendezvény.

A Tiszta-tó köré szerveződő komolyzenei rendezvénysorozat programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos hazai és külföldi művész fellépése színesíti. A programot beharangozó közlemény idézi Debreczeni Ildikót, a fesztivál megálmodóját, aki elmondta:

szeretnék több irányból megmutatni a tó szépségét és egyúttal elérni, hogy a családok, baráti társaságok számára értékes legyen az együtt töltött idő.

A fesztivál nyitányaként július 31-én a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad gálakoncertet. Augusztus 1-jén a Tour D'Opera biciklitúrára várják a szervezők a zeneszerető közönséget. Az abádszalóki parton például az Otherside Music triója koncertezik, míg Tiszaderzsen a 100 Tagú Cigányzenekar, Tiszaszőlősön Egyházi Géza fog színpadra állni.

A zárónapon Miklósa Erika operaénekessel sportolhatnak a futás szerelmesei, akik aztán csónakba is ülhetnek. A program zenei felelősei egyebek mellett a The Teachers Dixie Band, a Faremido Operatársulat, valamint Pál István Szalonna és Bandája lesznek.

A különböző programokra a rendezvény idején mintegy négyezer embert várnak a szervezők.

Részletes programterv a www.tiszatavifesztival.hu oldalon található.

- MTI -

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra