Események

Nyáresték Budapesti Operettszínház módra

2020. július 11. - 2020. július 26. Budapest, Pesti Vármegyeháza (1052 Budapest, Városház utca 7.)

Ismerős dallamok és operettsztárok felszabadult jó hangulatban - a Budapesti Operettszínház ízelítőt adott.

Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival


Ismerős dallamok és operettsztárok felszabadult jó hangulatban - a Budapesti Operettszínház június 30-án ízelítőt adott nyári koncertsorozatából, mellyel júliusban újraébred „tavaszi álmából” a Színház.


A nézők és a művészek egyaránt nagyon várják az előadások visszatérését, így a hosszú szünet utáni első színpadra lépés friss energiái már a tegnapi sajtóeseményen is érezhetőek voltak.

Négy szereposztásban, kilenc estén keresztül, népszerű operett-, és musicalrészletek – ez a teátrum nyári „koktélajánlata”.


Maga a helyszín is kuriózum, hiszen a Pesti Vármegyeháza klasszicista udvarán csendülnek fel a legszebb dalok, amiről talán kevesen tudják, hogy rendkívüli akusztikai adottságokkal rendelkezik. Emellett közeli, családias hangulatban láthatja a közönség kedvenc művészeit, valódi találkozás élményével, ahol az előadás alatt kialakul egy különleges kapcsolat a nézők és a fellépő művészek között. 


„A csodálatos helyszín a Vármegyeháza patinás szívében található” - mondta Kiss-B. Atilla főigazgató a sajtótájékoztatón. -

„Ez egy ékszerdoboz hangulatú félig zárt tér, amely felül nyitott, így ki tudunk menni a szabad ég alá, de körben zárt, ezáltal remek akusztikával rendelkezik, tehát nem is szorul hangosításra.”

A főigazgató arra is kitért, hogy a hosszú bezártság után milyen fontos a találkozás a művészek és a nézők között.

- „A pandémiás időszak mindannyiunkat próbára tett.

Próbára tette a türelmünket, az egymásba vetett bizalmunkat, a hitünket, a kitartásunkat. Azt gondolom, hogy az Operettszínház remekül állta és állja a próbát. Sikerült a közalkalmazott dolgozóinknak és művészeinknek megélhetést biztosítani, és biztonságban tudhatták magukat a szabadúszó művészeink is, akik hűségesen teljesítettek az Operettszínház irányába. Egyedülálló módon sikerült egy olyan forrást elkülöníteni, amely biztosítja megélhetésüket egészen szeptember végéig.” – mondta el beszédében.

– „A csoda az előadók és a közönség között jön létre valahol félúton, és ezekre a találkozásokra lassan sort tudunk keríteni.”

– tette hozzá Kiss-B. Atilla.


„Na végre!” így indította beszédét a Pesti Vármegyeháza képviseletében dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, kifejezve ezáltal az üdvözletet, amellyel fogadja a Vármegye háza udvara az Operett intézményét és műfaját. 

Bori Tamás rendező kiemelte, hogy a koncertsorozathoz egy új hangszerelés készül, mely illeszkedik a helyszín különleges akusztikájához.

- „A Vármegyeháza udvarán vetített hatások egészítik ki a látványt.”- folytatta Somfai Péter műszaki igazgató. „Közel visszük a közönséghez az előadást, az akusztikus produkció szinte együtt lélegzik a nézőkkel.”


A sajtótájékoztató kellemes nyitóhangulatát Janza Kata és Szabó P. Szilveszter duettje teremtette meg az Elisabeth című musical egyik részletével. Elhangzott Kálmán Imre Marica grófnő című operettjéből a Hej, cigány Dolhai Attila előadásában, végezetül pedig Dancs Annamari és Laki Péter perdült táncra a „Cintányéros cudar világ” közkedvelt slágerével.


(Sajtóközlemény, Fotó: Németh Anna) 
 


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra