Események

Sajt-gasztronómia nyílt nap

2020. augusztus 1. - 2020. augusztus 1. Mónosbél, Sándor Tamás – Bükki Sajt Manufaktúra (Arany János u. 8.)

Csodálatos környezetben, sajtkóstolóval, sokszínű programmal várják a vendégeket.

Egy feledhetetlen nap, ami a gasztronómiáról és a családias légkörről szól. Aki szereti a minőségi sajtokat és szeretne élményekkel teli napot eltölteni, az látogasson el Sándor Tamás – Bükki Sajt Manufaktúrájába augusztus első szombatján.

Programok:

  • Egész napos sajtkóstoló a teraszon
  • Sajt-gasztronómiai ételek friss tejtermékekből (tejföl, leveles túró, orda, zsendice, tejszín,
    krémsajt, tejsavóval kelesztett kenyérke…)
  • Egy étel a sok közül: Mátrai bivaly grill kolbász krémes sajtmártásban, kovászosuborka ragu,
    bazsalikomos kifliigombóc, friss spenót
  • Egy desszert a sok közül: mokkakrém kapucíner glace-al, feketecsokoládés tejszínhab
  • Túrázási lehetőség a Darázskőbánya dombjaira a Mónos patakhoz (kb: 1-1,5 óra oda-vissza)
  • Előre bejelentkezett csoportoknak 6-15 fő – sajtmanufaktúra látogatás: friss hegyvidéki tehéntejből készült sajtok bemutatása az érlelésig
  • 16:00 órától sajt és borkóstoló a teraszon 6 fajta sajt 6 fajta bor a helyszínen 14:00 –ig, vagy előre email-en regisztráció szükséges: hegyvidekisajt@gmail.com, maximum létszám: 40 fő
  • Gyermekeknek a birtok melletti szabadidőparkban kikapcsolódási lehetőség
  • Magyar sajtok a hazai gasztronómiában
  • Sajt és bor vásárlási lehetőség

Vendégeink: Kaló Julcsi és Hegyi Ádám borászok Szomolyáról – Hegyi-Kaló pince
Érdeklődni, információ: hegyvidekisajt@gmail.com | 06-20-585-4464 | 06-20-287-8732

Szeretettel várunk ezen a csodás napon!

Hegyvidéki nyár – Kóstolás – Nyugalom
a Sajtmanufaktúra csapata


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra