Hírek

MKO

2021. január 14.

19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen.

Megismételve a tavalyi sikert, az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült a magyar tétel – amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.

A 18. alkalommal megtartott pezsgő-versenyen 80 fős zsűri értékelt a franciaországi Château des Ravatys-ban. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők négy napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között kóstoltak.

Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők.


„Ez egy igazán rangos pezsgőverseny, ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban – hol is lehetne nagyobb dicsőség előkelő helyen végezni?! 2019 után pedig 2020 legvégén is sikerült ezt az eredményt elérnünk rosénkkal – így dupláztunk –, nagyon örülünk ennek az elismerésnek. Ráadásul ez nem csak a Hungaria sikere, hanem folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja. Emeljük poharunkat együtt erre a magyar sikerre!" – mondta el Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere.

A gyümölcsös, könnyed Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt a farsangi időszakban remekül párosítható a szezon finomságaival: olyan édességek mellé is klassz választás, mint például a farsangi fánk.