Hírek

Magyar Konyha

2023. január 24.

A medve a torkoskodásai ellenére is köztiszteletnek örvendett.


Visszatérő vendége volt a roccarasoi Dolci Momenti (Édes pillanatok) olasz pékségnek és cukrászdának egy barnamedve, aki nemes egyszerűséggel betörte a hely ablakát és minden süteményt elfogyasztott. Az első ilyen eset után helikopterbe rakták, és áthelyezték a mintegy 40 kilométerre lévő Majella Nemzeti Parkba – adott hírt az esetről korábban a The Guardian. Az állat sérelmezhette ezt, mert több kitelepítés után is visszaszökött a tetthelyre, jelezve lojatlitását a Dolce Momenti felé.


A medvének több viselt dolga is volt a környéken. A Juan Carrito nevet viselő állat szökőkutakból oltotta a szomját, és három Michelin-csillagos étterem hívatlan vendége is volt. Mindössze négy évet élt, de torkoskodása miatt hamar a környékbeliek kedvence lett annak ellenére is, hogy tyúkot lopott, dézsmálta a gyümölcsfákat, síparadicsomokban riogatta robusztus külsejével a turistákat. Nagyvilági életet élt, kétségtelen és ez tiszteletet ébresztett az olaszokban.


A 150 kg-os medve azonban nem bukkan föl többé a környéken, ugyanis hétfőn Castel di Sangro közelében elütötte egy Opel Corsa, így ma az Olaszországban élő mindössze 50 fős appenini barnamedve-állomány sajnálatos módon eggyel kevesebb tagot számlál. 


Borítókép: Wikimedia Commons

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra