Hírek

Orbán Szilvia

2020. október 19.

koronavírus , világjárvány , Covid-19 , gasztrofesztivál

A koronavírus-járvány miatt a gasztrofesztiválok új típusának premierjére készül a szakma Los Angelesben – siker esetén valószínűleg máshol is bevetik majd a módszert.

A gasztrofesztiválok alapvetően a rendkívül népszerű közösségi események közé tartoznak a világon mindenhol, azonban a jelenlegi vírushelyzetben egy-egy ilyen rendezvény megszervezése, illetve megrendezhetősége számos kérdést vet fel.

Nyilvánvaló, hogy minden érintett keresi az új lehetőségeket, hiszen a járvánnyal küzdő országokban nem igazán támogatják azt, hogy tömegek tolongjanak a nyitott, ételekkel megrakott élelmiszer – vagy épp ital - standok előtt. A Resy nevű platform egy, az American Express-szel való együttműködés keretében most egy lehetséges megoldással próbálkozik: október közepére tervezett rendezvényüket nagyjából egy autós rendelés mintájára bonyolítják majd le.

A Resy Drive Thru Experience nevet viselő eseményt október 15-16-án tartják a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban, amely erre a két napra furcsa labirintussá változik, és ahol

a vendégek egy kijelölt autós útvonalat végigjárva ismerkedhetnek meg a város legjobb éttermeinek és séfjeinek kitűnő, s idáig még soha nem látott fogásaival.

A látogatók minden egyes megállóban kapnak egy kis ízelítőt az adott hely kiváló finomságaiból, de ehhez nem kell sétálniuk, sőt, még kiszállniuk sem, mert az ételekkel a saját autójuk biztonságában ismerkedhetnek, saját, melléjük rendelt, „túravezető” pincér segítségével. A körút végén aztán a vendég egy sokszínű, mégis összehangolt 10 fogásos vacsora elfogyasztásának élményével távozhat.


A projektben már biztosan kóstolhatóak lesznek Nancy Silverton (Chi Spacca, Osteria Mozza, Pizzeria Mozza) Chase Valencia and Chad Valencia (Lasa); Keith Corbin (Alta Adams); Mei Lin (Nightshade); Akira Akuto, Nick Montgomery and Jen Yee (Konbi); Curtis Stone (Gwen); Kris Yenbamroong (Night + Market); Nyesha Arrington, illetve a Jon & Vinny's és a Trap Kitchen remekei. A vendégek elvihető meglepetést is kapnak, ezek a Majordomo és a Kismet felajánlásai.


A rendezvény bevételének egy részét a Resy és az American Express jó ügyre szánja: a szervezők a világhíres séf, José Andrés által létrehozott World Central Kitchen nevű szervezet javára adományoznak majd.

Az esemény talán mégsem emiatt a legjelentősebb, hanem inkább azért, mert egy lehetséges alternatívát mutat, milyen irányba lehetne elindulni a gasztroesemények szervezésével a világjárvány ideje alatt. Ha a recept beválik, várhatóan több helyen is kipróbálják.

Kapcsolódó cikkek