Magyar Konyha
2025. július 30.St. Andrea Szőlőbirtok , egri bor , Év Pincészete , bikavér , Hubai Imre
A termőhely központú borkészítésnek, a dűlőszelekciónak és a magas minőségű házasításoknak is köszönheti az Év Pincészete elismerést a St. Andrea szőlőbirtok.
Hubai Imre a Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az év pincészete elismerés átadásán arról beszélt, hogy a St. Andrea pincészetben a család nemcsak háttér és támasz, hanem többgenerációs sikertörténet. „Olyan bővizű forrás, amely tele van építő energiákkal, tudással és tenni akarással. Ez a láthatatlan, mégis eleven összetevő méltán emelte nemzetközi szinten is a legnagyobbak közé Lőrincz Györgyöt és a St. Andrea pincészet borait. Egyben tovább erősítette az egri borvidék évszázados jó hírét”.
Az államtitkár a közlemény szerint kiemelte: az idei díj, az Év Pincészete Magyarországon egyértelmű elismerése annak, hogy Egerszalókon a siker nem pusztán pillanatnyi állapot, hanem hosszú távú és komplex munka eredménye.
A St. Andrea borkészítési filozófiájának fókuszában a termőhely központú borkészítés, a dűlőszelekció és a magas minőségű (Superior, Grand Superior) házasítások állnak.
A magyar borászatok hittel, kitartással, hűséggel dolgoznak, lépést tartanak a technológia és fogyasztói szokások változásával, ennek köszönhetően pedig a magyar bor tovább tudta erősíteni hírnevét a világban – jelentette ki az államtitkár.