Hírek

Orbán Szilvia

2022. augusztus 3.

Az izgalmas, új koncepciójú hotelekben egy ágazati nagyágyú és egy ismert séf ígér egyedülálló élményeket a vendégeknek.

Az amerikai szállodaipar nagy öregje, Christopher Hunsberger és a séf Charlie Palmer nagy terveket szövöget erre az idényre – ennek pedig örülhetnek azok, akik az Appellation Hotels valamelyik szállodájában tervezik a pihenést. A hotellánc ugyanis egyedülálló főzőbemutatókkal és élményekkel készül, Palmer pedig brillírozhat kicsit a konyhában, ahol az érdeklődőket majd bevezeti az ételek, borok, és a különböző konyhai technikák világába. Valószínű, hogy senki nem marad éhesen.

Az impozáns duó már vagy húsz éve ismeri egymást, de most új partneri együttműködésre készül – erről nemrég érkezett a bejelentés, írja a FoodAndWine. Úgy tudni, hogy a kollaboráció otthona az az Appellation nevű, új szállodalánc lesz, amelynek alapkoncepciója a szállodai szolgáltatások és a kulináris élmények izgalmas ötvözése.



Charlie Palmer éttermei pillanatnyilag 20 Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, a séf maga pedig számtalan James Beard-elismerés birtokosa.
Hunsberger pedig a szállodaipar egyik nagyágyúja, aki több mint 30 évig tevékenykedett vezető szerepkörökben, többek között a Four Seasons szállodaláncnál is.


Az alapelgondolás szerint az Appellation a „megközelíthető luxus” otthona lesz több, újonnan épülő szállodájában. Idahoi és két kaliforniai egysége mellé hamarosan újak csatlakoznak, többek között Napában, San Diegóban, Santa Barbarában és Paso Robles-ban.

Az épületeket már eleve úgy tervezik, hogy a középpontban az étel álljon: a lobbyban például interaktív előkészítő állomások működnek, és minden egyes emeleten van egy-egy extra éléskamra,

amelyet a személyzet a legjobb helyi kézműves termékekkel pakol tele. A gondosan összeválogatott szakácskönyves könyvtár már csak a hab a tortán.



„Az Appellationt az eredetiség ígérete hozta létre – olyan helyet akartunk, ami csak nálunk létezik, és ami szerintünk jelenleg nagyon hiányzik a luxusutazói palettáról: a mi hoteleink kifejezetten az adott desztináció jól megkülönböztethető konyhájára épülnek” – fogalmaz közleményében a márkát képviselő Charlie Palmer.

„Mi megfordítjuk a tradicionális ’először a szálloda, aztán az étterem’ koncepciót, ezzel pedig remélhetőleg új normát állítunk: merülj el a helyi kultúrában és közösségi élményekben – az ételeken keresztül. Az Appellationnél a konyhaművészet és a vendéglátás közötti kapcsolat teljességgel zökkenőmentes. Ez az a szállodai élmény, amelyre mind a ketten, mindig is vágytunk” – teszi hozzá Hunsberger.

A két szakember elmondta: már a szállodák helyszínét is úgy választották, hogy a környéken kivételes kézműves gyártók és tapasztalt, a minőség iránt elkötelezett termelők tevékenykedjenek. A szállodák nagysága széles skálát ölel majd fel, ugyanúgy lesznek meghittebb, 72 szobás egységek, mint 225 szobás nagyhotelek. Abban viszont mind megegyezik, hogy mindegyikben működik majd egy-egy Charlie Palmer-étterem és bár, és mindenhol lesznek interaktív főzőbemutatók és élményprogramok. Úgy tudni, hogy a konyhaművészet mellett azért nem lesz hiány a megszokott rekreációs szolgáltatásokból sem: a fürdőrészleg és a fitneszközpont ugyancsak minden egységben elérhető lesz. Ráadásul egyes hotelekben extra luxusrezidenciák is foglalhatók majd.



Hunsberger adott egy kis ízelítőt, hogyan is képzeljük el a Appellation szállodáit: a kaliforniai Healdsburgben a vendégek a szabadtüzes ételkészítést figyelve kortyolgathatják a helyi borászok kiváló borait, Sun Valleyben a tetőterasz pazar környezetében, az obszervatórium szomszédságában élvezhetik a kézműves koktélokat, Pacific Grove-ban pedig, a „világ articsóka fővárosától” alig néhány kilométernyire, megtanulhatják a zöldség tökéletes elkészítésének titkát.

Akik még mindig hezitálnak – többek között –

választhatnak még a helyi késkészítő-mester workshopja, a kávépörkölő specialista kóstolója, vagy a legelismertebb, meghívott séfek ízelítőinek kipróbálása között.



Ahogy Palmer fogalmaz: minden egyes Appellation a helyi karakter, az ott élő emberek, és az őket összekapcsoló ételek hármas egységén nyugszik, amelyet a két híres szakember szerint vétek lesz nem kipróbálni.

A szállodalánc weboldalán található galériát is érdemes végigpörgetni, csodaszép fotókban gyönyörködhetünk.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra