Hírek

MTI - Fotó: Pixabay

2020. július 16.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) - közölte a NAK.

A kölcsönös segítség a mezőgazdaság és a gasztronómia fejlődéséhez egyaránt hozzájárul - indokolták a megállapodást. A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között.

A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit.    

A közlemény különösen a jó minőségű alapanyagok jelentőségét hangsúlyozta, hiszen ezek nélkül - mint írták - sem színvonalas gasztronómia, sem sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el.


A Magyarországon termelt élelmiszerek megbízhatók, beltartalmi jellemzőik kiválóak, a vásárlóknak ezért nem kell messzire menniük alapanyagokért.

A NAK és az MNGSZ megállapodása szorosabbra fűzte a magyar konyha, a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát, és az érintettek várakozása szerint a magyar gazdaság lesz a legfőbb nyertese.