Hírek

Orbán Szilvia

2020. szeptember 26.

AirBnB , EvaLongoria , texmex , főzőlecke

A színésznő az Airbnb-vel közösen indítja az órát, ahol kedvenc Tex-Mex ételeit mutatja meg az érdeklódóknek.

Az Egyesült Államokban szeptember 15. és október 15. között tartják az úgynevezett „Latin örökség hónapját”, s idén ennek keretében az Airbnb is számos menő programot ajánl. Az itthon főként a Született feleségek című, nagysikerű sorozatból ismert, latin-amerikai gyökerekkel rendelkező színésznővel kötött együttműködésnek köszönhetően az idei események összes bevétele a hasonló származású nőket támogató Eva Longoria Alapítvány munkáját segíti.

Az Airbnb a következő hetekben számos, latin-amerikai témájú, virtuális élménnyel is készül, amellyel a gazdag hispán kultúrát ünneplik. Mindezek fénypontjának pedig azt a főzés órát szánják, amelyen a híres színésznőtől tanulhat majd főzni 10 szerencsés jelentkező.


„A jelenlegi helyzet kiváló alkalom arra, hogy összejöjjünk, és örökségünk sokszínűségét, gazdag hagyományait ünnepeljük.

Kultúránk és ételeink között rendkívül szoros a kapcsolat, ezért boldog vagyok, hogy néhány embert vendégül láthatok a konyhámban,

ahol az otthonomra emlékeztető, kedvenc Tex-Mex ételeimet fogom elkészíteni, s közben persze felidézem legkedvesebb emlékeimet is” – fogalmaz Longoria az Airbnb hivatalos közleményében.


A színésznő 45 perces, 103 dollárba (kb. 31300 forintba) kerülő főzőleckéje szeptember 29-én, a Zoom alkalmazáson keresztül lesz elérhető annak a tíz embernek, akiknek sikerült a szeptember 22-ére meghirdetett regisztráció.

Az online piactér – amelynek fő profilja a szállások kiadása és foglalása – idén számos lehetőséget kínál virtuális élmények megélésére is, hiszen a vírushelyzet miatt sokan fordultak az interneten, akár otthonról is elérhető programok felé.

A Latinx Heritage Month keretében az Airbnb többek között kávés mesterkurzust, salsa táncoktatást, szivarkóstolást, ceviche főzést, capoeira edzést, és a Holtak Napja hagyományait bemutató élményeket is kínál felhasználóinak. 


Latinx, mit jelent?
Az USA-ban élő, latin gyökerekkel bíró amerikaiak nemtől független – latino, latina – összefoglaló elnevezése a „hispanic” mellett.


A színésznővel kötött megállapodás értelmében a programok bevételével az Eva Longoria Alapítvány  munkáját támogatják majd, amely a latin gyökerekkel rendelkező, fiatal amerikai nőket és lányokat segíti tanulási lehetőségekkel és vállalkozásindítási ismeretek átadásával.