Az új korszakát kezdő St. Andrea séfje, Kollár Endre kétestés vadvacsorával mutatkozik be szeptember végén.
Kollár Endre vette át a St. Andrea étterem konyhájának vezetését, az új korszakot pedig a magyar vadakra épülő menüsorral nyitja meg. A Magyar Vadak nevű ötfogásos menüsor az erdők és mezők kincseit teszi tányérra: a vadhúsok mellett vadvirágok, gombák, körte, lépesméz, bogyósok lesznek főszerepben. A húsos menü mellett egy “Szelíd”, vegetariánus ételsort is lehet választani egri borpárosítással. Ennél különösen izgalmas, ahogy az erdei gombák, a szinte húsos ízbe hajló cékla, vagy az újkáposzta mizóval milyen mélységeit tudja megmutatni az ősz és az erdei alapanyagok legjavának.
Kizárólag két alkalommal, szeptember 29-én és 30-án kóstolhatók a menük, de Kollár szerint egyes fogások később a fix étlapjukra is kerülhetnek:
A két menüsor borpárosítással:
Vad
- Fácán terrine, vadbrokkoli, bodza / St. Andrea Boldogságos 2020
- Szarvas burger, vargánya, szarvasgomba, lágysajt / St. Andrea Furmint 2018
- Gím borjúgerinc, paszternák, csipkebogyó, vackor / St. Andrea Hangács 2015
- Máglyarakás „Classic” /St. Andrea Ajándék 2016
Szelíd
- Dry Aged Cékla, meggy, dió, / St. Andrea Rosa Mystica 2020
- Burger, erdei gombák, lágysajt / St. Andrea Furmint 2018
- Újkáposzta, mizó, hagymák /St. Andrea Egyetlen 2017
- Máglyarakás „Classic” / St. Andrea Ajándék 2016