Hírek

MKO

2020. augusztus 19.

Gordon Ramsay

Hamarosan Magyarországon is a tévék képernyőjére kerül Gordon Ramsay friss gasztrosorzata. Az Új utakon című utazós-főzős műsor második évadában a séf Tasmánia, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat, – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén.

A sorozat epizódjain keresztül a nézők is felfedezhetik a világ legkülönlegesebb országait és képet kapnak az adott nép kultúrájáról is. Az Új utakon attól különleges, hogy Gordon Ramsaynak nem csupán főznie kell, hanem be is kell szereznie az alapanyagokat.

„Amikor filmeztünk, nem magyarázták túl mit kell tennem. Hiszem, hogy szükséges kudarcot vallani párszor, mielőtt sikerül valami. Indonéziában két bikával „szörföztem” a sárban egy rizsföld közepén, számos alkalomba telt mire ez sikerült. Azóta, mikor autót vezetek, mindig eszembe jut, hogy milyen volt a bikákat kormányozni”- mondta Ramsay.

A sztárséf imád utazni, és azt is elárulta, hova látogatna el, amikor vége lesz a járványnak: „A biztonság most az első. Az utazás során eljuthatunk csodálatos helyekre, fantasztikus kalandokban lehet részünk, de nem ennek van most itt az ideje.

Ha újból lehet utazni, leginkább Dél-Amerikába mennék. Brazíliába vagy Argentínába például.


Az ételeik robusztussága és az, ahogyan elkészítik a grilleket, nagyon érdekel. És persze összekötném mindezt egy kiadós hegymászással is.”

Az Új utakon második évadának epizódjaiban Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:

• Nyugat-Szumátrán részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik…) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;
• Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;
• Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a vízbe, hogy kagylókat gyűjtsön az óceán parti vizeiben;
• Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;
• Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;
• Dél-Indiában pedig ősi – és felettébb nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon velük.

Bemutató Magyaroroszágon: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra