Hírek

Magyar Konyha

2022. december 1.

Olvassunk, lássunk tapasztaljunk. Az ínyenceknek ehhez adunk néhány tippet.


Magyar Konyha - Cukrásztréning


Klasszikus magyar és francia desszertek, pohárkrémek és tányérdesszertek elkészítésének fortélyait leshették el a Magyar Konyha idei cukrásztréningjének résztvevői. A szakmai továbbképzésen Juhos József és Nagy Anna cukrászmesterek irányításával készítettek somlói galuskát, mézes krémest, Rákóczi-túróst az érdeklődők, akik elsajátíthatták a törökméz, a habcsók és a tányérdesszertek díszítésének technikáit is.


Új nyitások


Az 1968 óta létező Ibolya presszó kistestvért kapott. Aki kiszorulna a retró szendvicsek és italok szentélyéből, az Ultraibolyában vigasztalódhat, ahol a Bambit az egyetlen olyan budapesti üzemből hozzák, ahol még az eredeti receptúra szerint készítik az italt.


Mályinkán Iszkor néven nyitotta meg éttermét Pohner Ádám. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településhez a család, a gyerekkori emlékek kötik, ezt az élményt szeretné újra átélni és átadni vendégeinek helyi alapanyagok segítségével.


Megnyílt Lajoskomáromban a Páskom 1802 Csécsei Lászlóval, Ruprecht Lászlóval és Ádám Csabával. A 16 fő befogadására alkalmas pinceépület eseti jelleggel, kisebb társaságoknak ad tematikus fine dining vacsorákat.


Íme a jövő étterme


Egyedülálló kulináris élménnyel kecsegtet a kontinens egyik legnagyobb vidámparkja a németországi Rustban. Az Europa-Parkban novembertől fogad vendégeket az Eatrenalin étterem. A két órán át tartó kulináris utazás során egy mozgó fotelben ülve haladunk végig a zavarba ejtően realisztikus termeken, járunk többek között a tenger mélyén, ázsiai rizsföldeken és a Holdon. A lenyűgöző látványvilág és az egyedileg komponált zene csak körítés, a középpontban a 8 fogásos degusztációs menü áll. A konyhát az elBulliban edződött Pablo Montoro vezeti, aki stábjával meghökkentő, erős érzelmi reakciót kiváltó, innovatív fogásokat alkotott.




Új könyvek, akár karácsonyra


ÉDES BÉKEIDŐK II. Borbás Marcsi békebeli süteményeskönyve a nagymamák előtt tiszteleg, akik megőrizték nekünk a kardinális könnyedségét, a somlói galuska lágyságát, a Duna-hullám játékosságát és a darunyak kecsességének titkait.




MACARON MESTERFOKON A macaron nem piskóta – aki vállalkozik az elkészítésére, kövesse a franciák leghíresebb cukrászmestere, Pierre Hermé tanácsait. Egyedi ízkombinációkból a könyvben nincs hiány. Szerepel benne a mogyoróolajos és zöld spárgás, epres és vaszabis, mandarinos és olívaolajos macaron leírása.




GIN & TONIK Aki szeretne elmélyedni a gin világában, nem marad magára: a pesti Boutiq’Bar alapítói, Kocsis Lilla és Nagy Zoltán új könyvében értő módon kalauzolják az ínyenc olvasót. A professzionális, ginalapú koktélok, gin-tonikok, otthon készíthető ginváltozatok bemutatása mellett alkoholmentes gin-tonik keverésére is kapunk ötleteket.


Borítókép: Image by Freepik

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra