Hírek

Sajtóközlemény

2020. április 14.

koronavírus , élesztő , gasztrohírek , sütés , pizza

A koronavírus nemcsak a tapasztalt és már évek óta piacon lévő vendéglátó-egységeket hozta lehetetlen helyzetbe. Több kisebb, idén nagy terveket szövő streetfood trackot is elért a válság.

Nem kivétel ez alól a Pontoonról és Hétkertből már jól ismert Blitz Pizza sem, akik idén nyitották meg új egységüket a Karavánban. Most azonban az új helyzet egy új ötletet is szült: hogyan süssünk meg otthon tapasztalat nélkül a kedvenc pizzánkat?

Blitz Pizza


A jelenlegi helyzet – pláne a vendéglátásban – gyors lépésre kényszerített minden piaci szereplőt. Viszont vannak szerencsére sikertörténetek is, hisz sokan a korábban dédelgetett vágyait tudják megvalósítani, és sikeresen megtalálták a rést a pajzson. A Blitz Pizzások esetében is öröm az ürömben, hogy a veszélyhelyzet rávezette őket egy külföldön már elterjedt, itthon viszont eddig kevésbé ismert megoldásra: DIY pizza szetteket kezdtek el házhoz szállítani. “Volt pár nehéz napunk. Ahogy a legtöbben, úgy mi is azt éreztük: 2020 a mi évünk lesz.

Rengeteg tervünket kellett elengednünk, de aztán elkezdtünk agyalni, hogy mi legyen a több kiló friss mozzarella, begyúrt tészta és a többi minőségi hozzávaló sorsa, hiszen a kukában mégsem landolhatnak”

– ez volt a kiindulás, árulta el Liptay Dávid. A legtöbben a házhozszállítás és a pick-up pontok mellett tették le a voksukat, azonban az újhullámos pizzázó egy egészen új ötletet fogalmazott meg, tekintve, hogy a házhozszállítás ekkora túlkínálatban nem mindenkinek jelent azonnali mentőövet.


Alapvetően az egész Blitz Pizza fogalma az otthoni pizzázásból indult, így a DIY szett gondolata már régóta ott volt a tulajdonosok fejében, hiszen szorosan kötődött az egész koncepcióhoz és a cégfilozófiához. Mirelit és készen rendelhető pizza helyett előre begyúrt és kelesztett, minőségi alapanyagokból készült pizza bucit, paradicsomszószt, két féle sajtot és extraként akár Pallér Sándor díjnyertes újkígyósi kolbászát is lehet rendelni a különböző szettekben, amit heti két alkalommal házhoz is szállítanak ők maguk.


A kezdeményezés először baráti körben terjedt, az első kiszállítás után élő Facebook bejelentkezés alkalmával mutatták meg Dávidék, hogyan kell a tésztát gyúrni, nyújtani, feltétezni otthoni körülmények között. Az élő bejelentkezést több százan látták, ezt követően pedig szerencsére hamar

útjára indult hazánk első DIY pizza házhozszállítása.


A Blitz Pizzások szeretnék, ha mindenki megtapasztalná, hogy milyen egy saját készítésű pizza, mindezt úgy, hogy nem kell órákig állni éhesen a konyhában, ha nem akarunk.

“Olyan szolgáltatást akartunk adni, ami nemcsak kész szeleteket szállít, hanem siker- és közösségi élményt is ad az embereknek.

A köztes utat abban találtuk meg, hogy segítsünk azoknak, akik mondjuk nem tudnak vagy nem akarnak otthoni tésztát keleszteni, de szeretnének ráérezni a sütésre, és a végén büszkék lenni a végeredményre. Van hova fejlődnünk, de nagyon lelkesek vagyunk, a pozitív visszajelzések pedig hatalmas erőt adnak nekünk. Jelenleg ketten csináljuk, a tervek szerint a heti kétnapos kiszállításra szeretnénk hosszútávon is beállni.”


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra