Hírek

S. N.

2020. december 7.

Korábban is lehetett elviteles halászlevet rendelni karácsonyra, az idén azonban minden eddiginél több helyről beszerezhetjük – akár az egész karácsonyi menüt. Összeszedtünk néhány ajánlatot.

Vendéglő a KisBíróhoz

Karácsonyi Túlélőcsomaggal jelentkezik a KisBíró étterem. „A pontyhalászlé legendás, ugyanis Bíró Lajos édesapjának a receptje, amit olyannyira követünk, hogy még a bele kerülő paprika is paksi. Sziki pontyfilével kínáljuk és a halászlevet idén is Bíró Lajos főzi személyesen! – írják. – A töltött káposzta Emike receptje az Igási Koccintóból, ami garantálja a tökéletes, hagyományos ízeket, az alapjául szolgáló fermentált káposztát pedig a vecsési Dabasi család készíti egy titkos recept alapján, amit már három generáció óta őriznek.” A rendeléseket december 17-ig kell leadni, az ételeket pedig december 23-án délután, illetve 24-én délelőtt lehet átvenni Budán. További részletek itt és itt.

Rosenstein Vendéglő

Elindult a karácsonyi rendelés a Rosentstein Vendéglőben is: kocsonya, halászlé, töltött káposzta, sültek, köretek karácsonyra, újévre korhelyleves, lencsefőzelék, malacsült. Az ételeket december 23-24-én lehet átvenni a Mosonyi utcai étteremben, az árakról és az egyéb részletekről telefonon kell érdeklődni. További információk itt és itt.

Alessio

Az Alessio éterem már tíz éve vállalja, hogy könnyebbé teszi egy kicsit az ünnepeket: nincs ez másképp idén sem. Hideg libamáj zsírjában, halászlé belsőségekkel, kocsonya színhússal, halkocsonya, borjúból készült töltött káposzta és flódni is szerepel a kínálatban. A december 18-ig megrendelt ételeket karácsony délelőtt szállítják házhoz, de személyesen is át lehet venni a Pasaréti úti étteremben. További részetek itt és itt olvashatók.

Naphegy Étterem és Terasz

„A 2020-as évvel a hátunk mögött úgy érezzük, hogy mindenki megérdemel egy kis év végi kényeztetést! Rendelj illatos, karácsonyi fogásainkból az ünnepi asztalra, kerüld el a konyhai robotot és csak élvezd a fenséges ízeket családod, szeretteid körében!” – szól a Naphegy Étterem és Terasz ajánlata. Halászlé, kacsamáj, mangalicából készült töltött káposzta, burgundi szarvasragu, babka, bejgli és aranygaluska található a karácsonyi étlapon, a finomságokkal nagyszüleinket, munkatársainkat is meglephetjük. További részletek itt és itt.

Vietnámigulyás.hu

Az idei év annyira különleges, hogy még Huszár Krisztián is előállt egy „klasszikus” karácsonyi menüvel – a klasszikus persze úgy értendő, hogy biztosan lesz benne valami különleges. Karácsonyi előrendelést a következő ételekre vesznek fel: kacsamáj pástétom, konzervált bajai halászlé, konzervált töltött káposzta, mákos és diós bejgli. A megrendelt ételeket december 15. után lehet átvenni a Frankel Leó utcai étteremben. További információk itt.

Don Pepe Békás

Azt, hogy mennyire különleges a 2020-as év, az is bizonyítja, hogy a legváratlanabb helyekről érkezhet karácsonyi ajánlat. A békásmegyeri Don Pepe is kínál halászlevet, rántott pontyot, kocsonyát, töltött káposztát, bejglit, a III. kerületi családokat segítheti ki ez a lehetőség. Az ételeket 23-án este vagy 24 délelőtt lehet átvenni. További részletek itt.

Zsidai at Home


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Zsidai Csoport éttermeiből is lehet rendelni, s hogy a Zsidai at Home kínálatában főként magyar klasszikus fogások szerepelnek: halászlé, töltött káposzta, túrós csusza, gulyás. Azóta kijöttek a karácsonyi ajánlatukkal is: háromféle leves-főétel párosítást lehet rendelni (köztük a klasszikus bajai halászlé–töltött káposzta variációt) 2 és 4 adagos egységekben. Az ételek 95 százalékosan előkészítve érkeznek, ami azt jelenti, hogy néhány perces munkával otthon lehet befejezni és frissen tálalni. December 17-ig kell megrendelni a fogásokat, december 22-23-án szállítják házhoz. További részletek itt.

Róma Ételbár


A legendás Róma Ételbár – Cicával az élen – szintén kínál karácsonyi ételsort, amelyben a halászlé mellett szerepel sült kacsacomb libatepertős burgonyapürével és lilahagyma-lekvárral, rántott harcsafilé burgonyasalátával, töltött káposzta kolbásszal és csülökkel, kocsonya és franciasaláta, valamint mákosguba torta, házi mákos és diós bejgli. A december 20-ig megrendelt ételeket december 24-én délelőtt lehet átvenni a Csalogány utcai étteremben. Bővebb információk itt.

Mivel az idén biztosan nem fogunk tudni étterembe, szállodába menni az ünnepek alatt – bár ez hazákban is egyre népszerűbbé vált az utóbbi években –, minden eddiginél több étterem áll át házhoz szállításra. Ha szeretnénk megúszni a karácsonyi sütés-főzést, érdemes körülnézni a lakóhelyünkhöz közeli éttermek között, nem kínálnak-e ők is ünnepi menüt. Így nem kell sokat gondolkodni azon, hogyan jutnak el hozzánk az ételek, és még támogathatjuk is szűkebb pátriánk vendéglátóit, akik most nehéz helyzetbe kerültek, de szeretnénk, ha talpon maradnának.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra