Hírek

Orbán Szilvia

2020. augusztus 26.

SnoopDogg , CaliRed , bor , híresség

Az amerikai rap egyik legendás arca első boros próbálkozásával sem felejti el, honnan jött.

Women, West Coast, weed… Nem vitás, hogy Snoop Dogg nevét milliók ismerik: a zenén kívül személyéhez az emberek általában a nőket, az USA nyugati partját és a marihuánát kötik, de lehet, hogy ezentúl egy negyedik W-s dologgal, a borokkal (wines) is összekapcsolják majd.


Új utakon

A rapper híres arról, hogy bátran és kreatívan valósítja meg elképzeléseit, de közben sosem felejti el, honnan jött. Snoop az évek során számos olyan területre kalandozott már el – gondoljunk csak a Martha Stewarttal kötött, gyümölcsöző együttműködésre – amelyekhez korábban sosem gondoltuk volna, hogy bármilyen köze is lenne, s folyamatosan felforgatja az elvárásainkat. A zenész-producer most a borpiacon próbál szerencsét.

Az akkor még Snoop Doggy Dogként kiadott debütáló albuma sikerdalának címére utalva, ha a rapper egykori kedvence a Gin & Juice volt, a mai Snoop bácsi már biztosan a most piacra kerülő új bor, a Cali Red mellett döntene.

19 Bűntett

Snoop Dogg vörösbora tehát a Cali Red nevet kapta, amelyet a 19 Crimes (19 Bűntett) nevű bormárkával együttműködve dobtak piacra. A rapper – akinek szintén meggyűlt már a baja a törvénnyel, hiszen a középiskola befejezése után, kábítószer birtoklásáért 6 hónapot ült – és a 19 Crimes úgy tűnik egymásra talált.

A magát dacosként, kihívóként, merészként és meg nem alkuvóként jellemző márka büszke arra, hogy Snooppal közösen alkothattak valamit,

már csak azért is, mert szerintük a rapper épp a fent említett a tulajdonságokat testesíti meg, ráadásul kreatív, kitartó és mindig keményen dolgozik.

Az ausztrál márka mögött egyébként egy gondosan felépített koncepció húzódik: az ipari forradalom idején a brit városokba egyre több embert települt, és a túlnépesedés egyre több bűncselekményt szült. A börtönök viszont hamar zsúfolásig teltek, így Viktória királynő úgy döntött, hogy az elvetemült bűnözőket az akkor még szinte teljesen ismeretlen földrészre, a világ másik szegletébe száműzi: Ausztráliába. A rendelkezés 1788-tól egészen 1868-ig élt, és az évek során számos foglyot érintett. Az embert próbáló, mintegy három hónapig tartó hajóút során rengeteg elítélt vesztette életét, de aki életben maradt, sem számíthatott sok jóra az ismeretlen veszélyeket is rejtő vidéken. Csakis a legrátermettebbeknek volt esélye.

Cali Red

Snoop Dogg borát amerikai tölgyfahordókban érlelték, így az ital határozott füstösséget kapott, amelyhez remekül társulnak a borban felfedezhető vaníliás-csokoládés jegyek. A meglepő vörösborhoz a szőlőt mind a Lodi régióban szüretelték, három fajtából. A Cali Red gerincét a petite syrah (65%) adja, amelynek az ital erős, fekete-kék gyümölcsöket idéző jegyeit köszönheti. A háttérben ugyanakkor remekül működik a zinfandel (30%) könnyedebb, cukrozott gyümölcsöket sejtető, illetve a merlot (5%) bársonyos aromája.


A bor menő kiegészítésként speckó AR (azaz kiterjesztett valóság) feature-t kapott: a címkét beszkennelve külön üzenetben részesülhetünk Snoop legendás fesztelenségében, ehhez mindössze csak le kell tölteni a Living Wine Labels nevű appot.

Snoop Dogg első borának egy palackjáért 12,99 dollárt, azaz nagyjából 3800 forintot kérnek.