Magyar Konyha
2019. október 27.Az indiai konyha idehaza is egyre népszerűbb, a fűszeres, ízgazdag fogások a magyar szájtól sem állnak távol – legfeljebb a csípős paprikából kell kicsit visszább venni a békesség érdekében. Kevés magyar bírja az ő chilijüket...
A legjobb fogásokhoz kell egy tandoori kemence – nem nagy valami, csak egy henger, amin alsó levegőt adva állíthatjuk elő a parazsat. Sokan agyagcserepeket barkácsolnak össze, amivel akár egy erkélyen is sütögethetnek. ![](/php_images/tandoor-chicken-700x466.jpg)
Akinek van kertje, miért ne készíthetne egy autentikus változatot?
Csak agyag, szalma és akáckarók kellenek hozzá.
Ha kiszáradt, vegyük birtokba, ebben az alábbi angol nyelvű videó segít – akár hal, akár csirke, menni fog, sőt, egy ilyennel az autentikus indiai kenyér, a tandoori kemence szélére tapasztva sütött naan is menni fog.