Hírek

Magyar Konyha

2023. április 27.

Espresso Martini , parmezán , parmezánmartini

Az Espresso Martini a 2020-as évektől éli reneszánszát. Idén újabb titkos összetevő került a receptúrába, hogy még finomabb legyen, ami amúgy is az.


A social media legújabb trendje szerint az Espresso Martinit idén parmezánnal jó megbolondítani. Kell hozzá egy megbízható Espresso Martini-alaprecept és egy legalább 24 hónapos érlelésű, minőségi parmezán sajt. A parmezánmikrosík létrehozása finom reszelőn történjen, így épül be elegánsan az Espresso Martini tetején lévő krémbe. Noha az ízkombináció furcsának hathat, de a parmezán a keserű kávét egy sós elemmel gazdagítva, ha lehet, még különlegesebbé teszi.

Az Espresso Martini egyébként egy viszonylag könnyen összerakható koktél. Az alaprecept szerint szükséges hozzá 60 ml vodka, 15 ml kávélikőr (például Kahlua), 30 ml friss espresso és 15 ml édesítőszirup. A hozzávalókat jéggel teli shakerbe kell tölteni, és addig rázni, míg az ital teljesen lehűl. Az elegyet aztán át kell szűrni egy lehűtött koktélpohárba, és ha igazán ki akarunk tenni magunkért, díszíthetjük néhány kávészemmel.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek