Hírek

Sümegi Noémi

2020. augusztus 20.

kerekes vica , hab , film , chouchou

Milyen sütemény illik Robert Redfordhoz vagy Alain Delonhoz? Ezt kellett kitalálniuk a Chouchou cukrászainak, amikor a HAB című film desszertjein gondolkodtak.

Szeptember 10-én kerül a mozikba a HAB című romantikus vígjáték, amelyben a Kerekes Vica által játszott Dóra egy szerelmi csalódás után cukrászdát nyit. A történet szerint ebben sincs sok szerencséje,

a csőd szélére kerül, de egy különleges pályázat még megmentheti.


Hogy milyen áron tudna pénzhez jutni, az kiderül majd filmből, számunkra most Dóra filmbéli cukrászdája az érdekes, amelynek süteményeit nagyon is valóságos cukrászok álmodták meg és készítették el.

A feladat nem volt egyszerű. Mivel a Dóra romantikus lélek és a cukrászdája is a szerelemről szól, híres filmes szerelmespárokról nevezi el a desszertjeit, amelyeket csak párban érdemes vásárolni, mert csak így adnak kerek egészet – ízben is. A pultban ott van Woody Allen és Diane Keaton, Humphrey Bogart és Ingrid Bergman, Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio, Alain Delon és Romy Schneider, de a legmenőbb Robert Redford és Barbra Streisand párosa. A Szász Kinga vezette Chouchou cukrászainak pedig ki kellett találniuk, mindezt hogyan is valósítsák meg, hiszen minden részletnek a híres párok jellegzetességeire kellett utalnia.

A Barbara Streisand nevű desszert például melaszos piskótából készült, a közepén sóskaramell-krémmel, az alján sült csokis pudinggal, a meringue pedig azt a jellegzetes kötött sapkát idézi, amit Streisand a filmben viselt. A párja, a krémes Robert Redford pedig tényleg kiegészíti a tömörebb piskótás desszertet: fehér csokis kávémousse, közepén törökmogyorós praliné, alján csokiropogós.

A fehér szín a váll-lappal pedig Robert Redford filmbéli egyenruháját hozza vissza.


A Chouchou-ban rendezett bemutatón meg is lehetett kóstolni ezeket a finomságokat, és tényleg úgy van, ahogy a filmben is elhangzik: együtt jó enni a kettőt, a két külön-külön is nagyon finom desszert így talán még tökéletesebb.

A kóstolón ott volt a HAB című film főszereplője, Kerekes Vica is, a betérő vendégeket kedvesen ő szolgálta ki. Sokadszor is mosolyogva ajánlotta, hogy a két desszert együtt finom. Mi azért a film kulisszatitkairól is faggattuk, és elmondta, hogy a cukrászjeleneteknél gyakran Szász Kinga mozdulata látható, hiszen biztos kéz kell a sütemények elkészítéséhez. A film előzetesében is ő rajzolja a szívet a lisztbe,

ő nyomja a habzsákból a feliratot, és ő helyezi finoman a „váll-lapot” a Robert Redford nevű süteményre. Fújni viszont Kerekes Vica fúj


– a jelentet nagyon sokszor fel kellett venni, a szálló liszt a végén már teljesen beborította az operatőrt.

A filmet tehát szeptember 10-én mutatják be, és hamarosan elkészül a Hegedűs Gyula utcai Chouchou új kollekciója is, amelyben felfedezhetünk majd elemeket a filmes szerelmespárok desszertjeiből is.