Hírek

MKO

2020. szeptember 15.

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete immár ötödik éve választja ki az év új gluténmentes termékeit, a verseny eredményeit pedig múlt héten hirdették ki.

A zsűri értékelése alapján 2020-ban a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK Food gluténmentes termékcsaládja lett a győztes, a második helyen pedig az M-Gel Hungary Kft. bejgli tésztamixe végzett. Gangel András, a cég vezető munkatársa szerint a termék az idei karácsony nagy slágere lehet azokban a családokban, ahol gluténmentesen kénytelenek étkezni, így legalább 5-10 ezer rúd bejgli kerülhet majd az ünnepi asztalokra az övéik közül.

Idén 17 cég 29 termékkel illetve termékcsaláddal nevezett a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által meghirdetett, az éj új gluténmentes terméke versenyre. A zsűrizés során többek között olyan bírálati szempontokat vettek figyelembe, mennyire hiánypótló az adott termék, melyek az előnyös tulajdonságai és mennyire korszerű a csomagolása.

Gangel András, a cég vezető munkatársa, aki a csapatával együtt fejlesztette a díjazott terméket, arról beszélt, a háziasszonyok és a cukrászok is tudják, hogy a bejgli az egyik legnehezebben kezelhető tészta.

„Sima lisztből is nehéz elérni a kívánt állagot, gluténmentesen pedig hatványozottan nagyobb kihívást jelent. Szintén fontos az ízélmény: amikor valaki megkóstol egy menteset, azt kell éreznie, mintha egy hagyományos lenne. Akkor jó, ha szaftos, puha és nem reped meg”

– fogalmazott a szakember.