Hírek

Orbán Szilvia

2020. június 24.

Japán nem csak csodás természeti adottságairól, évezredes történelméről és konyhájáról híres, de arról is, hogy számos extravagáns ötlet hazája is.

A szigetországban folyamatosan állnak elő meghökkentőbbnél meghökkentőbb ötletekkel, most is egy ilyen hírre bukkantunk: május 13-án debütált az ottani boltokban egy ismert ragasztó stift mintájára kialakított, kenhető méz kiszerelés.

Miért pont a papírboltok?


A japánok imádják az írószereket. Rendkívül kifinomult, jó minőségű, a nyugati világ számára szokatlan megvalósítású papíráruik, tollaik, festékeik világszerte nagy elismerésnek örvendenek, így sok turista a Japánba látogatás egyik úticéljaként már a papírboltokat is tudatosan útba ejti.

De a papír-írószer fronton is számos újszerű, extravagáns ötletet láthattunk már Japánból,

ilyen volt például az a ceruza, amelyet el lehetett ültetni, és amelyből virágok nőttek ki, vagy az a jegyzettömb is, amelyből minél többet használtunk, annál inkább megmutatta, hogy a kiotói templom rejtőzik benne.

A japán dizájnerek most úgy tűnik, újabb szintet léptek azzal, hogy az ország egyik legismertebb papírbolti árucikkének – ami egy szinte minden háztartásban megtalálható ragasztó stift – ruhájába öltöztettek egy ehető terméket, írta a SoraNews24.

Az új kiszerelésű méz teljesen az Arabic Yamato kenhető ragasztójára hajaz, amely minden kisiskolás tolltartójában, és a legtöbb irodai íróasztalon bérelt helyet foglal Japánban. A stift apró szivacsfeje könnyen és gyorsan oszlatja el a papíron a ragasztószert – ez alkalommal viszont a szivacsfej egy merőben más dolgot hivatott kenni: mézet.

A különleges kiadásként reklámozott mézes stift neve – Hacsimicu Arabikkuri!? Jamató – japánul egy szójáték, amely az eredeti termék nevének hangzását idézi, és amelyben a hacsimicu mézet, az arabikkuri pedig, „azta, micsoda meglepetés!”-t jelent.

Azokat, akik nem értik teljesen, miért is jó egy ilyen kis kenőalkalmatosság, a gyártó emlékezteti, mennyi vesződséggel járhat a ragacsos méz használata. Akik pedig arra gondolnak, hogy az új termék megvásárlása helyett egyszerűen csak kimosnak egy sima ragasztó stiftet, és beletöltik a mézet, el kell szomorítanunk:

a forgalmazó mindenkit figyelmeztetett, hogy az ehető termék csomagolása teljesen más, és speciális műanyagból készül, amely élelmiszerekkel is érintkezhet, ellentétben a másikkal.


A Hacsimicu Arabikkuri!? Jamató kanadai mézet tartalmaz és 70 grammos kiszerelésben 864 jenért (körülbelül 2640 forint) kapható júniustól a boltokban, illetve már május 13-tól beszerezhető online.