Hírek

MKO, kép: Pixabay

2020. október 5.

oktoberfest , gellért szálló , sör

A sörimádók őszi kánaánja megnyitja kapuit, és literes korsókba csapolt főzetekkel, sramlival, faházakról lógó girlandokkal és bajor perecekkel várja az Oktoberfest hangulatára szomjazókat. Az Oktober Biergarten október 8. és 11. között eleveníti meg a német sörforgatagot a Gellért Söröző & Brasserie teraszán.

Október második hetére a legnépszerűbb német főzetek és szaftos bajor sörkorcsolyák sorakoznak fel a Danubius Hotel Gellértben. Az Erdinger házában

három különlegességgel is készülnek, köztük kifejezetten a sörünnepre főzött Erdinger Oktoberfesttel,

mely kevésbé kesernyés aromakomló felhasználásnak és hagyományosan hosszantartó erjesztési eljárásnak köszönhetően nyújt könnyed élvezetet az Oktober Biergarten vendégeinek.
Fotó: https://www.tshirtsuperstar.com/collections/beer-shirts


A bajor különlegességek mellett a Német sörök háza a legnépszerűbb pilseni típusú főzeteket veri csapra, így Bitburger, Wernesgrüner, Radeberger, Köszritzer vagy Dab főzetek közül már egészen biztos újratölthetik korsóikat a látogatók.

A végtelen literes korsók tartalmas sörkorcsolya után kiáltanak, melyre a Gellért Söröző & Brasserie csapata szolgál válaszul. Többek között bajor pereccel, fűszeres grillkolbásszal és konfitált csülökkel idézik meg a müncheni sörédenkertet. Mután a sörkedvelő erőt merített a bajor főzetekből és a combos lakomából,

sörösrekesz-tartó és egylitereskorsó-tartó versenyen mérettetheti meg magát a Gellért Hotel teraszán.


A szervezők az elmúlt hónapok veszélyhelyzetét figyelemmel kísérték, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett sörpadokkal és a kiállítóknál biztosított folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel.