Hírek

MKO, kép: Pixabay

2020. október 20.

Összeállították a legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját: a felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

A Falatozz.hu felmérése a magyarok frissensült fogyasztási szokásait vizsgálta. Idén az összes rendelés 11 százalékát választották ebből a kategóriából - továbbra is a rántott húsételek a legnépszerűbbek a fogyasztók körében. A frissensült rendelések két legnépszerűbb kategóriája az összes rendelés nagyjából harmadát kitevő rántott hús (27,2 százalék), illetve a rántott sajt (14,6 százalék). A leggyakrabban rendelt fogásból, a rántott csirkemellből négyszer annyi fogyott, mint a roston sült változatból.

Összességében 2020-ban

a három leggyakrabban rendelt fogás a rántott csirkemell, a cordon bleu és a rántott sajt.

A dobogó negyedik helyén a rántott sertésszelet végzett, amiből majdnem harmad annyit rendelnek, mint a csirkéből készült változatból. Az ötödik helyre a milánói sertésborda, a hatodikra a mátrai borzaska, a hetedikre pedig roston sült csirkemell került. A 9. helyezett a bolognai sertésborda lett, a tízes toplista utolsó helyén pedig a kijevi csirkemell áll.

Az összes rendelt ételt tekintve a Falatozz.hu megrendelőinek 3,1 százaléka rendelt idén valamilyen formában rántott húst (rántott csirkét, karajt, sertést, bécsi szeletet, polpettit vagy milánói sertésbordát stb.), és 1,6 százaléka rántott sajtot.