Hírek

Magyar Konyha

2023. szeptember 1.

Káli Piknik

11 helyszín, 10 vendéglátó, 40 kulturális program: szeptember első hétvégéjén érkezik a Káli Piknik! Az esemény a Pannonhalmi Piknik testvérrendezvénye. Aki már járt ott, valami hasonlóra számíthat!


Hegyek, völgyek, szőlőtőkék és borospincék között kanyargó szerpentinek, rusztikus épületek – ki ne ismerné a Balaton-felvidék hamisítatlan hangulatát? Ebbe a különleges miliőbe álmodták meg a Pannonhalmi Piknik szervezői a Káli Pikniket, amibe mindent összegyúrtak, amit szeretünk: finom ételeket, kultúrát, művészetet és a Káli-medence épített és természeti csodáit. 


Szeptember 2-3. között Köveskálon, különleges helyszínen találkoznak majd az ország legelismertebb séfjei és vendéglátóhelyei a Káli Piknik keretében. Többek között Michelin-csillagos éttermek séfjei is érkeznek a káli faluba, akik különleges menüvel várják a gasztronómia szerelmeseit. Amíg kóstolunk, kerekasztal-beszélgetéseket is hallgathatunk a hazai gasztronómiai élet meghatározó szereplőivel.


Velünk lesz többek között Lajos Mari, akinek receptjei több generációnak segítettek már ínycsiklandó falatokat varázsolni az asztalra, Forrai Miklós, a Michelin Bib Gourmand elismerést nyert, balatonszőlősi Casa Christa étterem tulajdonosa, emellett Szabó Andrea, aki a magyar superfood világába kalauzolja el a hallgatóságot.  


A vendéglátók pontos listája: 


Anyukám Mondta Étterem (Encs), Babel (Budapest), Creative Kitchen Truck by John's Pub (Keszthely), Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém), Kővirág (Köveskál), Lokal47 (Kéthely), Macok Bisztró (Eger), MI A KŐ (Köveskál), PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely (Palkonya), Rolling Chef, Steak Trezor Beef (Budapest), Szabi A Pék - Panificio Il Basilico (Szentendre), Bortársaság, Káli Kövek borászat, Mrs. Doubtfire Project, One Eleven Roastery, Pálffy pincészet, Vis Vitalis

A beszélgetések mellett olyan programok várják a látogatókat, mint a látványfőzés, a bor- és pálinkakóstolók, Szabi a Péktől megtudhatjuk a tökéletes nápolyi pizza receptjét, Beh Mariann, a Bazsalikomos kert teák megálmodója pedig legújabb, Fűszermesék című könyve kapcsán a fűszerek világába kalauzol el kicsiket és nagyokat. 
A gasztrokulturális kalandok mellett a művészetekben is megmerítkezhetünk a Káli Pikniken: exkluzív workshopokon testközelből, interaktív módon ismerhetjük meg a résztvevő művészek munkáit, alkotási folyamatát, amibe akár mi is bekapcsolódhatunk és izgalmas beszélgetéseket is meghallgathatunk a hazai kulturális szcéna szereplőivel; például a műgyűjtő házaspár Polgár Tünde és Polgár Árpád is mesél majd.


Lesznek pop-up kiállítások és tárlatvezetések is – többek között a Káli Art Inn kertjében a Káli Art-Park aktuális szoborkiállításán vehetünk részt vezetett sétán, de körbejárhatjuk Lukéj Gabi festőművész pop-up kiállítását is. 


A két nap alatt olyan állandó kísérőprogramokkal találkozhatunk a Káli Pikniken, mint a legendás budapesti dizájnvásár, a WAMP Design Market, de lesz kézműves és termelői piac, a Hatablak galériájában pedig minden nap 12 és 19 óra között időszaki kiállítás várja a művészetkedvelőket. 
A Káli Pikniken való részvétel ingyenes, de néhány programra regisztráció szükséges. 


További információk az eseményről a Káli Piknik Facebook oldalán és a hivatalos Facebook-eseményben. 


Kapcsolódó cikkek