Hírek

Magyar Konyha

2022. szeptember 25.

Egy televíziós újságíró és egy séf kapta idén az elismerést.

Gundel Károly születésnapján, szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (MKVM) tartott sajtótájékoztatón bejelentették 2022 Gundel Károly-díjasait.


A Gundel Károly-díjat az ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2014-ben. Olyan személyek kaphatják meg a díjat, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly (1883–1956) életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői. A díjazottak személyéről 13 szakmai szervezet, 3 intézmény delegáltjai, a Gundel Étterem, valamint a Gundel-család képviselője döntenek a jelöltek munkássága alapján.


Ennek alapján a 2022. évi díjazottak:


Borbás Marcsi, Borbás Marcsit, az országosan ismert műsorvezetőt kiemelkedő hagyományőrző tevékenysége miatt jelölték a díjra. A másik díjazott Macsinka János, korábban többek között az Imola Udvarház és más sikeres éttermek séfje, ma pedig az egri Macok Bisztró tulajdonos séfje. Az indoklásban a zsűri Macsinka Jánosról, a nemzetközi tapasztalatokat szerzett séfről azt mondta, hogy nemcsak Magyarország egyik legjobb és legelismertebb éttermét hozta létre, hanem aktívan részt vesz a fiatalok képzésében is.


Az ünnepélyes díjátadót október 16-án tartják majd a Gundel Étteremben.

Borbás Marcsiról a Magyar Konyha szeptemberi számában többoldalas interjút közöltünk. Szeptemberi lapszámunk szeptember 28-ig érhető el az újságosoknál.


Fotók: Borítókép: Falus Kriszta, Macsinka János-portré: Bielik István


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek