Hírek

Magyar Konyha

2022. szeptember 18.

Ötezer alattvaló nevezett a brit uralkodó trónra lépésé­nek 70. évfordulójára kiírt receptversenyre. Itt egy pohárdesszert nyert, aminek receptjét most kiadta a királyi család. Lehet utánuk csinálni.

Az amatőrök viadalán többek között Mary Berry, a nemzet cukrásza zsűrizett, az eredményt Kamilla cornwalli hercegnő hirdette ki. A győzelem az északnyugat-­angliai Southportban élő Jemma Melviné, a befutó pedig egy citromos trifle. A jellegzetesen angol édesség citrom­krémes piskótatekercsekből, citromos-narancsos zseléből, citromos pudingból, mandarinszószból, amaretti kekszekből és tejszínhab rétegzéséből álló pohárkrém.


A versenyfeltételek között szerepelt, hogy a sütemény könnyen elkészíthető legyen, és az országszerte tervezett utcabálokon fel lehessen szolgálni, ahogyan a platinajubileumi ünnepségsorozat fénypontján, a június eleji négynapos munkaszüneti hétvégén rendezendő össznépi piknik, a Big Jubilee Lunch több ezer résztvevőjének is.


A süteményt II. Erzsébet előtt tisztelegve sokan elkészítik. Ehhez ad némi könnyebbséget, hogy a királyi család hivatalos oldala publikálta a receptet, így nem véletlenszerűen, érzésre kell összerakni. Aki elmerülne benne, nyilván meg fog lepődni a hozzávalók mennyisége láttán, de nyugalom: a család meglehetősen népes, így talán nem csoda, ha a pohárdesszert receptjét 20 főnek való mennyiségben adták meg. A receptet ide kattintva éri el.


Fotó: BorítóképWikimedia

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek