Hírek

Réthly Ákos, kép: Boldog Attila

2020. július 23.

A Kiosk Étterem hatalmas: a fantasztikus belmagasság az ide belépők számára eddig is azt az érzést sugallta, hogy itt biztosan történik majd valami nagyszerű az emberrel. És valóban, a hely nemcsak stílusos és lenyűgöző, hanem az Orosz Gábor séf által vezetett konyhának köszönhetően étteremként is elismerésre méltó.

A koronavírus-járvány miatti nehéz hónapokat sem unatkozva töltötték, hiszen a házhozszállítás beindításával, vagy a szakmai összefogáson alapuló jótékonysági akcióikkal folyamatosan aktívak voltak.


Most azonban az újranyitással új kihívást is kerestek maguknak.

"Az élet szép!” – hirdetik, és ez a szlogen lett a Kiosk reggelik jelmondata is.


Júniustól már nemcsak délben és este, hanem reggel is, hideg és meleg finomságokkal, kiváló kávéval, üdítőkkel, helyben facsart gyümölcslevekkel, smoothie-kkal és végül akár egy pohár pezsgővel is.
Akik elég éhesen érkeznek, többféle ízelítőt is kipróbálhatnak. A meleg ételek közül kiemelkedik a Kiosk Eggs Beneditc, amely szarvasgombás hollandi mártással és zöldspárgával készül. A rafináltan csiga alakúra tekert bundás kenyér sajtot és sonkát rejt, a madárfészekben érkező lágytojásra, amely a YouTyúk szabadtartású, kapirgálós csirkéitől származik, kaviárt halmoznak.


A magyaros ízeket kedvelők kezdhetik a napot friss lecsóval kolbásszal és házi kenyérrel is. De ha valaki inkább hideg falatokra vágyik, a mini croissanton és a válogatott biolekvárokon kívül, többféle kence közül is választhat, hiszen van itt padlizsánkrém, citromos karfiolkrém, tojáskrém vagy éppen tahinis joghurt korianderrel. Sajtok, avokádóval és marinált gombákkal megrakott hajdina ropogós, illetve helyben füstölt lazac, többféle zöldség és gyümölcs egészíti ki a választékot.


A reggeli fináléja a többféle meleg vagy hideg kávé mellé elfogyasztott kitűnő desszert, a vaniliakrémmel és eperrel töltött mini croissant lehet, amely citromfűvel gazdagítva nyújt élményt. A Kiosk eddig is stílusteremtő étterem volt, hát most már stílusosan reggelizni is lehet bent, és a teraszukon egyaránt.