Hírek

MKO

2020. július 3.

wang mester , biyang , biang

Vasárnap először rendezik meg a Nagy Tésztaevő Bajnokságot Wang mesternél: a mintegy ötven versenyzőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy minél több sült tésztát egyenek meg.

Csirkés vagy zöldséges – még választani is lehet.

A győztes nyereménye 100 ezer forint készpénz, valamint egy nagy rakás sör lesz.

A második és harmadik helyezett sem távozik üres kézzel: 30 ill. 10 ezer forintnyi utalvány plusz egy-egy csomag sör lesz a jutalmuk! A jelentkezés a szombati napon még nyitott. A bajnokság helyszíne a Vámház körút 5. szám alatt lévő Biang Bisztró lesz, az időpontja pedig vasárnap 15 óra.

Bár a Tésztaevő Bajnokság itt, Budapesten egy kicsit talán kuriózumnak tűnhet, Kínában és Amerikában már hagyománya van az ilyen és ehhez hasonló megmérettetéseknek. Rendkívül népszerűek a különböző éttermek versenyei, amelyeken a gasztrokalandorok egészen elképesztő mennyiségű baozit, tésztát, pudingot, vagy egyebeket tolnak magukba. Néha szó szerint.

Tudták?


A biangbiang tészta különlegessége, hogy egyetlen, hatalmas és hosszú tésztából álló fogást takar. Nem véletlen, hogy a tészta nevét választotta Wang mester a büfé nevének is. Nem mellesleg ez a legbonyolultabb - írásmódtól függően akár 64 különböző vonásból álló - kínai karakter.