Hírek

Magyar Konyha

2022. szeptember 14.

A cukrász jelenleg ingatlanokat értékesít Thaiföldön. Új lakóhelye: Pattalya.

Az tudható volt, hogy a flódnijáról híres Raj Ráchel Thaiföldre költözött. Ám most először nyilatkozott országváltásáról. Az Indexnek mondta el, mi volt az oka 8 hónappal ezelőtti döntésének.


A bátyám remek üzletember, előre látta ezt az állapotot, amibe az egész szektor került mostanság, amikor már nem lehet annyit emelni a sütemények árán, hogy az egyaránt megérje az előállítónak és a fogyasztónak is.


Raj Ráchel, bátyja több mint húsz éve él Ázsiában, több éve telepedett le a magyarok körében is népszerű thaiföldi tengerparton, Pattayan és nyitott egy saját ingatlanirodát a Remax hálózatán belül. Ennek csapatát erősíti a flódnijáról híres cukrász, aki azért is szereti új lakóhelyét, mert "itt fűteni sem kell, a tél meleg, a nyár sem kifejezetten esős, Pattaya nincs annyira délen, hogy zavaró legyen a monszunos évszak."




Raj Ráchel nem fordított hátat a gasztronómiának. "Ebben a nyolc hónapban sok thai ételt megtanultam elkészíteni, a hazai receptjeimet is adaptáltam a helyi alapanyagokhoz. A kacsamájbonbont például itt nem áfonyával ízesítem, hanem mangóval és ananásszal. De hozhatnám példának azt is, amikor a helyi InterContinental hotel séfjével kerestük a megfelelő lisztet a szupermarketben, amiből barcheszt tudok sütni. Egyébként alig, hogy ideköltöztünk, egy hónap után megtalált egy helyi nagy resort, hogy találjam ki a desszertmenüjüket. Akkor erre nem volt időm, de abszolút el tudom képzelni, hogy szakmai tanácsadóként megmaradjak ezen a területen is" – mondta el az Index újságírójának.


A szakácskönyvén kívül jelenleg idehaza egy sütemény maradt meg Raj Rácheltől. Még tavaly nyáron tervezte a budapesti Marriott Hotelnek a Secret Charm (Titkos báj) névre hallgató desszertet, amely idén decemberig ott lesz a luxusszálloda étlapján. A narancsos, kardamomos, habkönnyű, franciás süteményhez magyar fűszerpaprikát is használt."







Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra