42 restaurant x Essencia. Négykezes vacsora, amire korlátozott számban még akad pár hely.
Egy ígéretes vacsoraestre kerül sor június 22-én, amelynek keretein belül Barna Ádám és Tiago Sabarigo együtt mutatják be, milyen is szerintük Magyarország, Portugália és a világ… Ami már most garantálva: izgalmas ízek, melyekben a tradíció és szakmaiság, a különleges alapanyagok egyaránt megtalálhatóak lesznek! Csütörtökön kitárul a világ!
Ezen az estén Barna Ádám és Tiago Sabarigo együtt mutatják be, hogyan is kapcsolódhat két gasztronómiai kultúra egy menüsorban.
A séfekről:
Tiago Sabarigo (lásd fenti képünkön) portugál séf 2015-ben Londonból érkezett konyhafőnöknek a budapesti Costes Downtown élére, a posztot négy és fél év után hagyta el. 2020 nyarán nyitotta meg feleségével, Jenei Évával közös éttermét, az Essênciát, ami már 2021-ben Michelin-csillagos elismerést szerzett.
"Volt egy pont az életemben, amikor nem tudtam, mit csináljak, és apámnak köszönhetem, hogy talált egy profi konyhai iskolai tanfolyamot, ahová be is iratott. Kipróbáltam, mert semmit nem tudtam a szakmáról, hiszen, mindig is jobban szerettem enni, mint főzni. Az első munkahelyemen, a lisszaboni Four Seasons Ritz Hotelben ragadott magával a főzés iránti szenvedély, és akkor már tudtam, hogy ez az, amit egész életemben csinálni szeretnék" - mondta 2022 telén a Magyar Konyhának Tiago. Szerinte a portugál és a magyar konyha tökéletes páros. Mindkettőben sok sertéshúst használnak, hasonló fűszereket, mint a paprika vagy a fekete bors.
Barna Ádám a St. Andrea étterem séfjeként dolgozott, mielőtt leigazolt volna az esztergomi 42 Restaurantba „Ha jellemezni kellene a konyhámat, azt mondanám, kortárs, intenzív, sokszínű, dinamikus, ami nem a biztonsági játékot preferálja. A vendég előtt kinyílik a világ a tányérokra tálalt ételekkel, de közben azért itthon is marad, hiszen akadnak ismerős ízélmények" – mondta 2023 januárjában a Magyar Konyhának a séf.
Két séf - két stílus - összesen két Michelin csillag... De egy közös bennük: kifinomult gasztronómia, nagy figyelmet szentelve arra, hogy mire vágynak a Vendégek...
MENÜ
Fekete kagyló, escabeche
Essência
Füst és jég
42 Restaurant
Makréla “Lisboeta“ mód
Essência
Roppanós káposzta, mangalica, kapor
42 Restaurant
Érlelt marha ribeye, vadspárga, burgonya textúrák
Essência
Nicaraguai csokoládé, piemonti mogyoró, málna
42 Restaurant
További információ: itt