Hírek

MKO

2020. október 27.

Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár 30. évfordulóját ünneplő Golden Season menüjét, amely egyben izgalmas új korszakot is nyit az étterem történetében. A markáns megújulás az elmúlt fél év háttérmunkájának eredménye. Kanász László vezető séf és José Guerrero R&D (kutató-fejlesztő) séf egy modern és szabadon kísérletező konyhai irányvonalon indultak el, Magyarországon egyedülálló módon a menü ételkreációiról, sőt azok számáról sem árultak el korábban semmit, és ehhez továbbra is tartják magukat.

A tulajdonosok, Molnár Attila és Nyíri Szása szándéka nem kevesebb, mint megtartani a múltból az értékeket és az elmúlt évtizedek tapasztalatait, de valami egészen újat nyújtani, hazai viszonylatban egy egyedi szolgáltatást képviselni. Búcsú lenne ez az orosz vonaltól? Lehetséges. Ígéretük szerint, ami változatlan: maradnak a legjobb alapanyagok, a kaviár és személyes odafigyelésük a szerviz terén.
Az évfordulós menü a jövőbe tekint

Az október 23-tól induló Golden Season menü egy egész estés vacsoraélmény. Rendhagyó, hogy a fogásokat tudatosan csak a vacsora során leplezik le. A 2,5 órás élmény menüsorának kreációinak elmaradhatatlan alapanyaga a kaviár. Az évfordulót olyan különlegességek teszik emlékezetessé, mint a Golden Season Osetra kaviár, amelyet kifejezetten a 30. születésnap megünneplésére választottak ki karaktere és gazdag íze miatt.

A Gourmet Selection sorozatba pedig egy limitáltan elérhető ritkaság is került: az albínó iráni beluga kaviár, amely az étterem névadójának számít.


A fogásokkal összehangolt borsort ezúttal elfeledett hazai szőlőfajták boraiból állította össze Varga Ákos sommelier, ezzel is a múlt kincsei előtt tisztelegve és tovább hangsúlyozva a menü egyediségét. Az Arany Kaviárban most sem pusztán ételsorokban, és italsorokban gondolkodnak. A tálalás, az eszközök és a szerviz egyenrangú partnere ezeknek. A fatálakat kizárólag az étterem számára faragták ezekhez az ételekhez. Más étteremben nem lehet hasonlóval sem találkozni.

„Kutató-fejlesztő séffel más étterem nem dolgozik, holott a világban ez most a trend. Az a célunk, hogy aki most velünk tart egy estére, az egy gasztrosokkot kapjon. Nincsenek előételek, főételek, desszertek. Ételkreációk vannak, melyek mindig a meglepetés erejével fognak hatni.

A sós, édes ízek játéka folyamatos. Több édes fogásunk van, mint egy átlag degusztációs menüben”

– foglalja össze lendületes, új törekvéseiket Molnár Attila, tulajdonos.

A hagyományok tiszteletével együtt a folyamatos megújulás az étterem legfőbb ambíciója: az idén elindult konyhai műhelymunkával és José Guerrero szakértő érkezésével ebben nyílnak most új távlatok. Ő a Basque Culinary Center után Master of Science végzettséget szerzett gasztronómiai tudományokból és Michelin-csillagos éttermekben gyűjtött tapasztalatot. Az étterem séfje, Kanász László továbbra is egyszerre képviseli a harmóniára való törekvést és az újító kedvet: a magyar édesvízi halakat modern szemlélettel dolgozza fel. A két séf és a tulajdonosok célja, hogy minél átfogóbb, élményközpontú koncepciót fejlesszenek és az Arany Kaviárt ezzel az új koncepcióval vezessék át a következő 30 évbe.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra