Hírek

Magyar Konyha

2022. szeptember 21.

Tegnap este David Muñozt, a regnáló világbajnokot ismét a világ legjobb szakácsának kiáltották ki Madridban. Magyar nincs a díjazottak között.


A madridi háromcsillagos DiverXO séfje bizonyult a világ legjobbjának a The Best Chef Awardson, az eredmény azt is jelenti, hogy David megvédte címét, hiszen tavaly is ő végzett az élen. Az első helyezésen kívül idén két másik díjat is bezsebelhetett: a The Best Chef City Gourmet díjas is a DiverXO lett, de a szakmatársak által megszavazott Legjobb szakács díját is ő, a spanyol konyhaművészet enfant terrible-jeként emlegetett, punk stílusáról ismert séf vihette haza.

A pályaváltás esetében sikeresnek bizonyult, Munoz ugyanis tehetséges labdarúgónak indult, aztán úgy érezte, nagyobb sikerek várnak rá a gasztronómiában, ezért a futballcipőt a fakanálra cserélte. A főzés iránti szenvedélye akkor alakult ki, amikor David Muñozt szülei elvitték Abraham Garcia madridi éttermébe, a Viridianába. Abraham Garcia főzőstílusa, melyben az utazás, az irodalom és a művészet iránti rajongás is lecsapódott, lenyűgözte Davidet. Ez a gyermekkori érdeklődés késztette arra, hogy teljes mértékben a vendéglátás felé forduljon. Jól döntött.


A világ második legjobb séfje René Redzepi (Noma, Koppenhága), a harmadik Joan Roca (El Celler de Can Roca) lett.


A világ legjobb szakácsának járó díj mellett a The Best Chef Awards számos más szakács munkáját is elismerte. A Legjobb séf ételmű díjat a japán séf, Natsuko Shojira kapta. A Legjobb feltörekvő sztár séf díjat, a kanadai-olasz Jessica Rosval. Egy másik, viszonylag új kategória – a legjobb pizza díj – a világ legjobb pizzaszakácsát ismeri el. A díjazott Franco Pepe, a Pepe in Grani pizzériából immár második éve távozhatott ezzel az elismeréssel.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra