A Bocuse d’Ornak is otthont adó SIRHA nemzetközi élelmiszer-, vendéglátó- és szállodaipari szakkiállítás szervezője a GL Events ma megjelent sajtóközleményében erősítette meg a 2021-es kiadás elhalasztását.
“Majdnem egy éve már, hogy a vendéglátás és az élelmiszer-szolgáltató szektor az egészségügyi válság által leginkább sújtott ágazatok közé tartozik - magyarázza Olivier Ginon, a GL Events elnök-vezérigazgatója. A 2021-es évkezdés sem oszlatta el a bizonytalanságot az éttermek újranyitásával kapcsolatban, amelyre tavasz előtt nem lehet számítani. Ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy a SIRHA Lyon 2021-es kiadását kivételesen elhalasztjuk:
2021. szeptember 23. és 27. között a lyoni Eurexpo területén tartjuk,
és markánsan jelzi majd egy, a társadalom, a gazdaság számára - sőt azt mondanám, az életünkhöz - elengedhetetlen ágazat újjáéledését.”![]()
Az eredetileg 2021 januárjára tervezett (majd május végére eltolt) SIRHA logikusan számításba kell, hogy vegye az általa képviselt piacot, amelyet 2020 márciusa óta összesen hét hónapnyi zárva tartás lehetetlenít el. A kiállítók, partnerek, séfek, valamint a vendéglátás és az élelmiszer-szolgáltatás jelentős szereplői mind-mind bizalmukról biztosítják a SIRHA Lyon szervezőit. Ez a 20. jubileumi kiállítás soha nem látott központi eleme lesz az újraindításban, megerősítve támogató és úttörő szerepét ebben a folyamatosan alkalmazkodó iparágban.
A GL Events minden emberi erőforrását és tudását ennek érdekében mozgósítja. A SIRHA Lyon 2021 lesz a bizonyítéka annak, hogy
a rendezvényszervezés eddig ismert keretei kitolhatóak, új megoldásokkal és szolgáltatásokkal lehetséges a kiállítók és a látogatók felelősségteljes kiszolgálása.
“ A szeptemberi SIRHA az újraindulás és a visszahódítás szimbóluma lesz - jelentette ki Marie-Odile Fondeur, a SIRHA Lyon vezérigazgatója. Megnyitja az utat az új, Covid-utáni élelmiszer-szolgáltatás korszaka előtt.”
A SIRHA Food kiállítás család digitális ökoszisztémájába illeszkedve a SIRHA Lyon egy új szolgáltatással áll elő, amely nem más, mint a SIRHA Connect. Ez az alkalmazás közelebb hozza egymáshoz a kiállítókat és a szakmai látogatókat, lehetővé téve az előzetes kapcsolatfelvételt, majd a kiállítás közbeni és utáni kapcsolattartást: találkozók betervezésével, instant üzenet szolgáltatással, online megbeszélések lehetővé tételével. Új szolgáltatás a helyben legyártott, környezetbarát stand csomag, amely megkönnyíti a kiállítók számára kiállítóterük tervezését és felépítését.
Hűen önmagához, az összefogást és emberközeliséget mindig szem előtt tartó SIRHA Lyon 2021-es kiállítása egyben főhajtás is a vendéglátás minden formája előtt, amelyek képesek voltak a körülményekhez alkalmazkodni ebben a élelmiszer-szolgáltatás történetében egyedülálló időszakban.
A SIRHA keretében megrendezett 24 verseny - közte olyan világszintű megmérettetések, mint a Bocuse d’Or és a Cukrászati Világkupa - nem egyszerűen a normálishoz való visszatérést, hanem az ágazat egészének az újjászületését ünnepli majd.
A Bocuse d’Or legújabb, de ezúttal remélhetőleg végleges időpontja tehát a kiállítás utolsó két napja, szeptember 26. és 27.
A többi országhoz hasonlóan a magyar csapatot is komoly kihívás elé állítja a bizonytalanság és a folytonos újratervezés. Sok sikert kívánunk Veres Istvánnak és csapatának, és az új coach-nak, Széll Tamásnak, akinek a szakmai felkészítésen túl módot kell találnia arra is, hogy versenyzőinek motivációját további hosszú hónapokon keresztül fenntartsa.