Hírek

Sajtóközlemény

2020. június 24.

tejföl , vegán , ALL IN natural food

Új tejföl-alternatívát vezetett be a magyar termékcsalád, az ALL IN natural food. A márka széles termékpalettával rendelkezik a paleo & vegán produktumok körében, a sós termékek közül ez az első olyan vegán termék, ami nem kókusztej alapú. A Vegafölt úgy alkották meg, hogy az valóban hasonlítson a hagyományos tejtermékre, így az ételérzékenyek és a vegán étrendet követők glutén,-tej,-szója,-és tartósítószer mentesen élvezhetik a “tejföl valódi, savanykás ízét”.


A Vegaföl olyan termékek mellett kapott helyet, mint a mindenmentes jégkrémek, kókuszjoghurtok, torták, sütemények, krémdesszertek, “sajtkrémek”, juice-ok, mogyorókrémek, saláták és különféle szószok. Az ALL IN termékek mindegyike természetes növényi összetevőkből készül, allergének hozzáadása nélkül, mindezek mellett viszont fontosnak tartják, hogy a termékek azok számára is ízletesek legyenek, akik esetleg idegenkednek a mentes/egészséges ételektől.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a mentes termékek, sokan választják ezeket az alternatívákat úgy is, hogy nem szenvednek ételallergiától vagy intoleranciától.



Vegaföl, a vegán tejföl-alternatíva

Az új Vegaföl megtévesztésig hasonlít a hagyományos tejfölhöz, mivel ugyanazzal az eljárással (a fermentáció egyik típusával) készül, amit a tejtermékeknél is alkalmaznak.

“Több receptet is készítettünk, a legsikeresebbet egy rögtönzött vakkóstolás keretén belül leteszteltettük az ismerőseinkkel. Egyöntetűen azt a választ kaptuk, hogy olyan, mintha valódi tejfölt kóstoltak volna” - meséli Kiss Enikő, az ALL IN alapító-tulajdonosa.

A többi sós termék alapja a kókusztej, de a tejfölnél fontos szempont volt, hogy a kókusz íz semmilyen formában ne jelenjen meg, így egy teljesen új receptet kellett kidolgozni. Hosszú kísérletezések után megszületett a Vegaföl, amelyhez nem használtak olyan - vegán termékeket gyártó cégek körében elterjedt összetevőket -, mint a szója, stabilizátor vagy ízfokozó.

A termék 250 grammos kiszerelésben kapható, a vendéglátóhelyek számára literes gasztro kiszerelésben is elérhető. Kapható a Bio-Barát bio boltokban, Diéta Life Market üzletekben, bio kis-és nagykereskedésekben, hamarosan pedig az INTERSPAR kínálatában is elérhetővé válik (a cég további termékei mellett). A  viszonteladó partnereik országszerte forgalmazzák a termékeiket,  a teljes boltlista elérhető a weboldal Boltkereső oldalán.